search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:10
MENU CLOSE

Υεμένη: Επιδρομές αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων – 5 νεκροί

29.03.2017 19:16
Υεμένη: Επιδρομές αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων - 5 νεκροί  - Media

 

Πέντε άνθρωποι που φέρονται να ανήκαν στην αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) σκοτώθηκαν σε δύο επιδρομές μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (UAVs) στην Υεμένη –μια χώρα όπου μαίνεται πόλεμος και η απειλή των τζιχαντιστών είναι απτή– όπως δήλωσαν αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον μιας μοτοσικλέτας στην κοινότητα Ράουντα, στην επαρχία Σάμπουα, στο νότιο τμήμα της χώρας, σε μια επιδρομή που προφανώς εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν αξιωματικό. Ο οδηγός της, που ήταν γνωστό στην περιοχή πως ανήκε στην ΑΚΑΧ, σκοτώθηκε.

Μερικές ώρες νωρίτερα, στην γειτονική επαρχία Αμπιάν, τέσσερις άνθρωποι που φέρονται επίσης να ανήκαν στην ΑΚΑΧ και επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο εν κινήσει στην περιοχή Μουντία σκοτώθηκαν όταν το όχημα επλήγη από δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αμερικανικό UAV, δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματικός.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις προσπάθειες της ΑΚΑΧ να επεκτείνει την επιρροή της εκμεταλλευόμενη το χάος που προκαλεί ο πόλεμος στην Υεμένη και ότι θα αποπειραθεί να διαπράξει επιθέσεις στην αμερικανική επικράτεια. Στα μέσα Μαρτίου, η εφημερίδα New York Times έγραψε πως ο Ντόλαντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως στο Πεντάγωνο να εξαπολύει επιδρομές UAVs ή ομάδων των ειδικών δυνάμεων χωρίς να απαιτείται η έγκριση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09