search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:18
MENU CLOSE

Φουλ επίθεση με Εξεταστικές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1962
30-03-2017
31.03.2017 03:00
boul.jpg
 
Αποφασισμένος να παίξει φουλ επίθεση σε όλα τα εσωτερικά πολιτικά μέτωπα δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας τώρα που η «ανοιχτή πληγή» της αξιολόγησης φαίνεται πως αρχίζει να κλείνει. Αυτό φανερώνουν οι κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα, οι οποίες συχνά προκαλούν αμηχανία στην αντιπολίτευση. 
 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι κινήσεις του στο προνομιακό, για τον πολιτικό του χώρο, πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η πρωτοβουλία για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά του Γιάννου Παπαντωνίου και της Εξεταστικής για σκοτεινές υποθέσεις στον χώρο της Υγείας στοχεύει και στο εσωτερικό ακροατήριο και αποσκοπεί στο να επιβεβαιώσει, όπως έγραφε το «Ποντίκι» την περασμένη εβδομάδα, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, το οποίο εσχάτως επιχειρήθηκε να διακωμωδηθεί, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση. 
 
Στη στόχευση του πρωθυπουργού είναι και η απομυθοποίηση του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, που ξαναβγήκε στην επιφάνεια με τις πρόσφατες δηλώσεις – συνεντεύξεις του Κώστα Σημίτη. Ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, χωρίς να τον κατονομάσει, έστρεψε τα βέλη του κατά του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας: «Κατανοώ την αγωνία και τη δική σας και διάφορων άλλων φαντασμάτων του παρελθόντος που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα εσχάτως και ζητάνε εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε. Και μέχρι τότε δεν θα πέσει τίποτα κάτω». 
 
Και στο θέμα της Εξεταστικής για την Υγεία ο πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά μέτωπο στην αξιωματική αντιπολίτευση όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας επιχείρησε να βάλει στο ίδιο τσουβάλι διαφορετικές υποθέσεις. 
 
«Θα βγούνε στη φόρα τα ανομήματα που αφορούν τον χώρο της Υγείας, είτε αυτά είναι του ΚΕΕΛΠΟ είτε αυτά είναι της υπόθεσης Novartis είτε αυτά αφορούν το Ερρίκος Ντυνάν, που διαβιβάστηκε πρόσφατα. Θα επιμείνουμε και θα δικαιωθούμε. Είναι όμως άδικο για την κοινοβουλευτική σας εμπειρία να κάνετε συγκρίσεις σε ό,τι αφορά μια υπόθεση που ταλανίζει τη δημόσια σφαίρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εννοώ τις μίζες στα εξοπλιστικά, και είναι γνωστό – άλλωστε γι’ αυτό ψηφίζετε υπέρ – με το ότι υπήρξε μια μήνυση που κυρίως αφορά υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, για την οποία θα έπρεπε εμείς δήθεν να κάνουμε Προανακριτική με ελεγχόμενο τον αναπληρωτή υπουργό» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας συμψηφισμός δεν μπορεί να γίνει δεκτός. 
 
Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά στο θέμα της Προανακριτικής για τα εξοπλιστικά, καθώς έλαμψαν διά της απουσίας τους από τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Προφανώς θεώρησαν ότι θα ήταν ολέθριο πολιτικό λάθος να δουν τα πορτρέτα τους στο κάδρο των σκανδάλων. Η στάση τους αυτή όμως υποδηλώνει, όπως εκτιμούν πολλοί στους διαδρόμους της Βουλής, και έναν λανθάνοντα φόβο να αντιμετωπίσουν τον πρωθυπουργό σε θέματα στα οποία η πολιτική τους φαρέτρα δεν διαθέτει και πολλά όπλα… 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:18