search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:21
MENU CLOSE

FAZ: Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ βλέπει εαυτόν ως θύμα

30.03.2017 06:02
Γιώργος Γεωργίου: «Από τον τζόγο καταστράφηκε η οικογένειά μου» (Video) - Media

 

Στην καταδίκη του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine. Ο κ.Γεωργίου, τονίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, «βλέπει εαυτόν ως θύμα». Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της FAZ, αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις, γιατί «το 2009 προσπάθησε να βάλει τέλος σε μία δημόσια υπηρεσία με πολιτικό προσανατολισμό, η οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν έδινε αληθή στοιχεία για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στην Ελλάδα.

Τώρα ο Γεωργίου καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, γιατί είχε χαρακτηρίσει απατηλές τις στατιστικές που εξέδιδε παλαιότερα η υπηρεσία του. Προφανώς δεν εξετάστηκε (από το δικαστήριο), κατά πόσον οι παλαιότερες στατιστικές ήταν ορθές ή όχι».

Η γερμανική εφημερίδα συμπεραίνει ότι «εξακολουθεί να μην εξετάζεται, τι γινόταν στην ελληνική στατιστική υπηρεσία πριν από το 2010». Σημειώνει επίσης ότι «ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής, ο οποίος σπούδασε οικονομία στις ΗΠΑ και άρχισε το πρώτο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του στο ΔΝΤ, είχε μηνύσει από την πλευρά του τον άλλοτε αναπληρωτή του, διότι διάβαζε, παρανόμως, τα E-Mail του προϊσταμένου επί έξι μήνες και τα προωθούσε σε συναδέλφους του. Τον Ιανουάριο ήρθε η αθώωση (του αναπληρωτή), διότι στάθηκε αδύνατο να βρεθεί στον φάκελο της υπόθεσης η απόδειξη πληρωμής για το δικαστικό παράβολο, ύψους 20 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά αφορούσε στο αδίκημα της δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση σε βάρος του κ. Γεωργίου, που είχε καταθέσει ο πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Στρόμπλος.

Το Εφετείο ουσιαστικώς επιβεβαίωσε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον κ. Γεωργίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15