search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:47
MENU CLOSE

Νοβότνι: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει πορεία η ΕΚΤ

30.03.2017 11:48
Νοβότνι: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει πορεία η ΕΚΤ - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει εν πολλοίς καθορίσει την πορεία της πολιτικής της για φέτος και δεν υπάρχει ανάγκη να την αλλάξει εκτός κι αν η ανοδική πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης αποδειχθεί ότι έχει διάρκεια, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ερωτηθείς εάν οι αγορές ερμήνευσαν ορθώς τις τελευταίες κατευθύνσεις πολιτικής της ΕΚΤ, ο Νοβότνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Η στρατηγική για το 2017 έχει σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί και κατά την άποψή μου δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε από αυτή».

Η κεντρική τράπεζα πρέπει να ενεργήσει με σταθερό χέρι με βάση τα οικονομικά θεμελιώδη που θα πρέπει να εξεταστούν στενά για τη βιωσιμότητά τους, δήλωσε ο Νοβότνι που είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:46