19/10/2019 19:29:08

Μητσοτάκης σε Τουσκ: Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση (Photos)

Μητσοτάκης σε Τουσκ: Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση (Photos) - Media

 

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στη Μάλτα.

Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, Ο Κυρ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, επισημαίνοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Ελλάδας, υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής.

Επίσης, τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρίστο Στυλιανίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Χ. Στυλιανίδη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα, όπου είναι, δυστυχώς, πολύ συχνά απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν συνάντησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Ζεμπάστιαν Κουρτς, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.