search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Τουσκ: Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση (Photos)

30.03.2017 14:22
Μητσοτάκης σε Τουσκ: Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση (Photos) - Media

 

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στη Μάλτα.

Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, Ο Κυρ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, επισημαίνοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Ελλάδας, υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής.

Επίσης, τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρίστο Στυλιανίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Χ. Στυλιανίδη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα, όπου είναι, δυστυχώς, πολύ συχνά απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν συνάντησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Ζεμπάστιαν Κουρτς, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17