search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:04
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Έχουμε δεσμευτεί για αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων και έτσι προχωράμε

30.03.2017 17:38
Γεροβασίλη: Έχουμε δεσμευτεί για αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων και έτσι προχωράμε - Media

 

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διαμορφώσει διαφανές, αξιοκρατικό και λειτουργικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με σαφή κριτήρια επιλογής και με στόχο την ανάδειξη των καταλληλότερων», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συζήτηση στη Βουλή τροπολογίας που εισάγει τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Η υπουργός είπε ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση των προκηρύξεων για τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σήμερα, με την τροπολογία, γίνονται ρυθμιστικές παρεμβάσεις με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας, την αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλογής και τη διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Όπως ειδικότερα ανέφερε, οι ρυθμίσεις διευρύνουν τις δυνατότητες για μοριοδότηση της επιμόρφωσης υπαλλήλων από πιστοποιημένους φορείς, εξορθολογίζουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη μοριοδότηση άσκησης καθηκόντων ευθύνης κατά την επιλογή προϊσταμένων και ξεκαθαρίζουν ότι απαιτείται πραγματική άσκηση καθηκόντων ευθύνης στις θέσεις προς πλήρωση.

Η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε ακόμη ότι με την τροπολογία, σε περίπτωση κένωσης θέσης προϊσταμένου στη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας, δεν προκηρύσσεται εκ νέου αυτή η θέση, αλλά θα τοποθετείται για το υπόλοιπο της θητείας ο επόμενος στην κατάταξη στον πίνακα, που έχει ήδη γίνει από την επιλογή από την αρμόδια Επιτροπή. Στόχος αυτής της πρόνοιας είναι, όπως εξήγησε, η οικονομία χρόνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15