search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:45
MENU CLOSE

Παίξτε Tetris στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα και αποφύγετε το μετα-τραυματικό στρες

30.03.2017 18:05
Παίξτε Tetris στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα και αποφύγετε το μετα-τραυματικό στρες - Media

 

Το να παίξετε Tetris ώρες μετά από κάποιο οδυνηρό περιστατικό, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων του μετα-τραυματικού στρες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε 71 θύματα τροχαίων που περίμεναν σε θάλαμο νοσοκομείου, στα επείγοντα, για τη θεραπεία και τη φροντίδα τους. Ζήτησαν από το 50% των θυμάτων να ανακαλέσουν το περιστατικό και στη συνέχεια να παίξουν το κλασσικό παιχνίδι Tetris.

Στους υπόλοιπους δόθηκε μια γραπτή δραστηριότητα. Και στις δύο ομάδες, η «άσκηση» ολοκληρώθηκε μέσα σε έξι ώρες από το ατύχημα που είχαν τα θύματα.

Οι ερευνητές του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς που έπαιξαν Tetris ανέφεραν λιγότερο ενοχλητικές αναμνήσεις την εβδομάδα που ακολούθησε.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας, Έμιλι Χολμς, δήλωσε ότι «Αφού το παιχνίδι έχει οπτικές απαιτήσεις, θέλαμε να δούμε αν θα μπορούσε να αποτρέψει τις ενοχλητικές πτυχές των τραυματικών αναμνήσεων». Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει «διακόπτοντας μια διαδικασία γνωστή ως παγίωση μνήμης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43