search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:19
MENU CLOSE

Προσηλυτισμός μαθητών μέσα στη Βουλή από χρυσαυγίτες (Photo)

31.03.2017 11:19
Προσηλυτισμός μαθητών μέσα στη Βουλή από χρυσαυγίτες  (Photo) - Media

 

Προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής εντοπίστηκε, από την ασφάλεια της Βουλής, να μοιράζει σε μαθητές γυμνασίου ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Σαχινίδης, ο οποίος παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής. 

Στις 28 Μαρτίου μαθητές από το γυμνάσιο Αλμωπείας Πέλλας επισκέφθηκαν τη Βουλή. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής πλησίασε τους μαθητές και τους μοίρασε ημερολόγιο της Χρυσής Αυγής, στυλό, μπρελόκ και δυο περιοδικά που είχαν ως τίτλους «Η Ελληνική Φυλή Τότε-Τώρα-Πάντα» και «Εστιν Ουν Ελλάς και η Μακεδονία» αντίστοιχα. 

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έθεσε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και αποφασίστηκε η παραπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη στην επιτροπή Δεοντολογίας. Όλα τα κόμματα συμφώνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αντέδρασαν έντονα στην παραπομπή Σαχινίδη.   

Για «ανεπίτρεπτη» ενέργεια έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης σημειώνοντας πως αποτελεί «κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής «για το θέμα, νομίζω ότι πρέπει να λάβει γνώση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψηφίσαμε πρόσφατα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:18