search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Κόβουν τις περιπολίες, αυξάνουν τις σκοπιές σε κόμματα και πολιτικούς

31.03.2017 17:11
Θρίλερ με νεκρή 23χρονη γυναίκα στην Κυνουρία - Media

 

Στέλνουν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και Άμεσης Δράσης ακόμα και σε κοινωνικές εκδηλώσεις υπουργών και βουλευτών, αντί να  περιπολούν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Σοβαρές καταγγελίες του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Απίστευτο και όμως ….ελληνικό.

Την ώρα που η εγκληματικότητα ¨¨καλπάζει” και τα λεγόμενα μαγαζάκια της γειτονιάς μπαίνουν στο στόχαστρο ένοπλων κακοποιών, με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποσύρει τις περιπολίες της ΔΙΑΣ από τις γειτονιές της Αθήνας , για να φρουρούν τα κεντρικά κτίρια των κομμάτων,  πολιτικά γραφεία υπουργών, βουλευτών, τα ακυρωτικά μηχανήματα στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ   – ΗΣΑΠ και άλλους σταθερούς στόχους.

¨Ειδικά την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, το 90% της δύναμης της ομάδας ΔΙΑΣ (σ.σ. 1.250 αστυνομικοί) , της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ σταματούν τις εποχούμενες περιπολίες και διατίθενται σε σταθμούς μετεπιβίβασης ,   γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες αθλητικών διοργανώσεων, μέχρι και συνεστιάσεις υπουργών και βουλευτών με  ψηφοφόρους τους. Μάλιστα, το τελευταίο εξάμηνο αυτό το φαινόμενο έχει επεκταθεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με συνέπεια η αναλογία εποχούμενων περιπολιών – φύλαξης σταθερών στόχων να ανέρχεται πλέον σε ποσοστιαία αναλογία 50%-50%. Όλα αυτά, την περίοδο που η εγκληματικότητα παρουσιάζει ραγδαία αύξηση και ο πολίτης αισθάνεται απολύτως απροστάτευτος από την αστυνομία…”, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΕΑ) Βασίλης Ντούμας.

Όλα αυτά, τη στιγμή  που σημαντικός αριθμός αστυνομικών έχει μετατεθεί σε νησιά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,  για τη φύλαξη των hotspots και των  δομών  φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Τον τελευταίο μήνα το προεδρείο του ΣΕΦΕΕΑ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να καταγγείλει το συγκεκριμένο φαινόμενο και να ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να επιστρέφουν στο καθήκον τους, δηλαδή την προστασία του πολίτη !

“Εισέπραξαν” όμως μόνο κατανόηση, αφού “κακά τα ψέματα” …. Δυσκολα “λες όχι” όταν ένα μέλος της κυβέρνησης ή υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιπολίτευσης σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου….

 Άραγε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας γνωρίζει τη συγκεκριμένη κατάσταση ; Και αν το γνωρίζει, τι σκοπεύει να κάνει; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:43