search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:29
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: «Άνευ όρων» η συμβολή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια

01.04.2017 11:44
Μπόρις Τζόνσον: «Άνευ όρων» η συμβολή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια - Media

   

H συμβολή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι “άνευ όρων”, δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον διαψεύδοντας ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου απείλησε εμμέσως να μειώσει τη συνεργασία αν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία στη μετά Brexit εποχή.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε επιστολή της την Τετάρτη προς την ΕΕ ανέφερε ότι “η συνεργασία μας στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας θα εξασθενήσει” αν η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ χωρίς μια νέα συμφωνία για το εμπόριο και άλλα ζητήματα.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα Le Figaro αν η Βρετανία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ως διαπραγματευτικό μοχλό με στόχο να εξασφαλίσει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, ο Τζόνσον απάντησε: “Όχι, σε καμία περίπτωση”.

“Θεωρούμε άνευ όρων την ιστορική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης”, είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

“Θα διατηρήσουμε αυτή τη συνεισφορά, η οποία ωφελεί ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Είναι προς το συμφέρον μας και το συμφέρον των άλλων και ελπίζουμε αυτό να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της βαθιάς και ειδικής συνεργασίας μας (με την ΕΕ)”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32