search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Καθ’ οδόν τα «ραβασάκια» για τέλη και ανασφάλιστα

01.04.2017 11:53
Ανασφάλιστα οχήματα: Πότε έρχονται τα πρόστιμα - Ποιοι γλιτώνουν με 20 ευρώ - Media

 

Πασχαλιάτικο «δωράκι» ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας από το 2013 έως σήμερα.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τα αντίστοιχα δεδομένα συναρμόδιων υπηρεσιών που καλύπτουν την απόσυρση ή την καταστροφή οχημάτων.

Μετά, η Αρχή θα ασχοληθεί και με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα για να ξεκινήσει η αποστολή των ειδικών σημειωμάτων σε πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η ευρεία διασταύρωση δεδομένων, έχει διπλό στόχο:

  • Πρώτον, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπιστούν να μην έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο από το 2013 έως και το 2016 και τα οχήματά τους είναι εν ζωή θα πάρουν ραβασάκι με το σχετικό πρόστιμο, το οποίο, ως γνωστόν, διαμορφώνεται στο διπλάσιο των αναλογούντων τελών.
  • Δεύτερον, όσα οχήματα διαπιστωθεί ότι πλέον δεν βρίσκονται ανάμεσά μας θα διαγραφούν από τη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15