search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Θρίλερ στην Τουρκία για Κύπριους επιβάτες αεροσκάφους

01.04.2017 12:20
Στη Βιέννη η Easyjet λόγω... Brexit - Media

 

Μεγάλη περιπέτεια έζησαν Κύπριοι επιβάτες αεροπλάνου οι οποίοι απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου με προορισμό τη Λάρνακα. 

Συγκεκριμένα, η πτήση U28967 της EasyJet δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω κακών καιρικών συνθηκών τις οποίες συνάντησε στην πορεία του, στον εναέριο χώρο πάνω από την Πάφο, με αποτέλεσμα να γίνει εκτροπή προς το αεροδρόμιο Νταλαμάν της Τουρκίας. 

Στη συνέχεια, οι τουρκικές Αρχές δεν επέτρεψαν την απευθείας μετάβαση από εκεί στην Κύπρο, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να ταξιδέψει πρώτα για την Αθήνα και στη συνέχεια για την Πάφο, όπου τελικά και προσγειώθηκε, με τους επιβάτες να μεταφέρονται με λεωφορεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Η περιπέτεια των επιβατών απέκτησε και πολιτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη ο οποίος επικοινώνησε με το SigmaLive.com, το αεροπλάνο δεν έλαβε αμέσως άδεια προσγείωσης, καθώς, όπως ενημερώθηκαν ετέθη ζήτημα “θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων” των επιβατών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη ενώ όταν προσγειωθήκαμε δεν μας προσέφεραν ούτε ένα ποτήρι νερό”. 

Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση της συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή, η οποία ζητά να γίνει διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη και στους αρμόδιους οργανισμούς αεροπλοΐας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21