search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε, αλλά και δεν υποχωρούμε – Συνεδρίαση ΚΕ την ερχόμενη Κυριακή

01.04.2017 16:18
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε, αλλά και δεν υποχωρούμε - Συνεδρίαση ΚΕ την ερχόμενη Κυριακή - Media
 
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, μοναδικό αντικείμενο της οποίας υπήρξαν οι εξελίξεις στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με του δανειστές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε την ερχόμενη Κυριακή και μετά το Eurogroup  της Παρασκευής (7 Απριλίου) να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι, λαμβανομένου υπόψη του ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να κλείσει στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης.
 
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, από τη διαπραγματευτική ομάδα παρόντες ήταν, εκτός του Ευκλείδη Τσακαλώτου (ο οποίος είναι και μέλος του οργάνου) και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος ενημέρωσε αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία αντιστοίχως ενημέρωσε για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση στα εργασιακά, δεδομένων των απαιτήσεων του ΔΝΤ.
 
Στην ανακοίνωση της ΠΓ που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης καταγράφεται η στήριξη στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, ενώ αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις αποδίδεται «σε όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις», δηλαδή στο ΔΝΤ,
 
Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ΠΓ «στηρίζει την προσπάθεια της διαπραγματευτικής ομάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, κοινωνικά βιώσιμη και ταυτόχρονα συνολική σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους, με βιώσιμα πλεονάσματα που θα δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής σελίδας στην οικονομία και οριστικής εξόδου της χώρας από τη κρίση».
 
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης βαραίνουν αποκλειστικά  και μόνον, όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι, και δεν σέβονται όσα έχουν οι ίδιοι συμφωνήσει», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υποχωρούμε από τη θέση μας για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και  ιδίως  από την προσπάθειά μας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
 
Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στα ενεργειακά, για τα οποία υπογραμμίζεται ότι «υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», ενώ εξαπολύεται δριμεία επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, για την οποία αναφέρεται ότι «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, στη γραμμή του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού, υιοθετεί όλη την επιχειρηματολογία της πιο σκληρής πλευράς των δανειστών, και επιδιώκει την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και, γενικότερα, την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους».
 
Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας «συμμαχίας των προθύμων», που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ,  την πτώση της κυβέρνησης και την με κάθε τρόπο παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, θα πέσει στο κενό».
 
Προσθέτει, δε, ότι «ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και αποδέχθηκαν τη λεηλασία, ούτε παραγνωρίζει ποιοι τώρα αγωνίζονται για την ανόρθωση της χώρας δίνοντας σκληρή μάχη εν μέσω δυσμενών συσχετισμών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:49