search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Οι Αμερικανοί ψάχνουν τους λογαριασμούς του Σώρρα

02.04.2017 06:18
Ο Σώρρας «ξαναχτυπά»: «Κερατάδες» και «προδότες» (Audio) - Media

 

Η Αμερικανική Δίωξη ναρκωτικών ψάχνει να βρει που βρίσκονται τα 2.3 εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε από παράνομη συνταγογράφηση ένας πρώην συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα,  ο γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του star.gr.

Ο Μανώλης Λαμπράκης έχει καταδικαστεί στη Νέα Υόρκη  γιατί συνταγογραφούσε παράνομα μια απαγορευμένη ουσία την Οξυκωδόνη από το 2011 ως και το 2015 κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια.

Ήταν το διάστημα που ήταν και ο κύριος χρηματοδότης του Αρτέμη Σώρρα. Για αυτό το λόγο θα ζητήσουν οι Αμερικανοί να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις.

Μετά τα εξώδικα σε εφορίες και τράπεζες πολίτες έστειλαν και στο ΙΚΑ για να γλιτώσουν τις οφειλές τους…Η ζημιά ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ από τα 115 εξώδικα Σώρρα που έχουν σταλεί.

Τα εξώδικα είχαν φθάσει και τον ΟΑΕΕ και ο  τότε διοικητής μάλιστα είχε αρνηθεί να τα παραλάβει προκαλώντας πριν λίγους μήνες την εισαγγελική παρέμβαση.

«Αδικούμε τους εαυτούς μας ασχολούμενοι με τον Σώρρα. Κρυμμένα μυστικά και ομολογίες είδαν το φως της δημοσιότητας, με τελική κατάληξη την καταδίκη του Σώρρα, την άσκηση ποινικής δίωξης για άλλες κακουργηματικές πράξεις και την ευαισθητοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων Φορέων, που αποφάνθηκαν οριστικά ότι ο θησαυρός ήταν άνθρακας» αναφέρει ο πρώην Διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης.

Το «κόλπο» του Σώρρα με τα ακίνητα

Ο Αρτέμης Σώρρας είχε βάλει στόχο να ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Μόνο που δεν υπήρχαν  χρήματα για τα νοικιάσει.

H λύση όμως βρέθηκε και διαδόθηκε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Θα έσωζε τα χρεωμένα ακίνητα των πολιτών αν του τα παραχωρούσαν για γραφεία με μικρό ενοίκιο από 10 ως και 50 ευρώ.  Έπειθε μάλιστα τους οπαδούς του ότι έτσι θα τα γλιτώσουν από πλειστηριασμό.

Τα γραφεία Σώρρα τώρα έχουν μπει στο στόχαστρο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Σαν τα μανιτάρια ξεφύτρωσαν στην Ελλάδα περισσότερα από 200 γραφεία των Ελλήνων Συνέλευσις σε λιγότερο από 2 χρόνια. Υπήρξαν και οπαδοί όπως στη Λαμία που παραχώρησαν το ακίνητο τους με μικρό ενοικιο στο φορέα γιατί πίστεψαν στον Αρτέμη Σώρρα. Ορισμένα τα εγκαινίαζε ο καταζητούμενος επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις.

 

Πηγή: star.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08