search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Πανιωνάρα έτοιμη για play-off! – Παραμένει στη 2η θέση, 2-1 τον Ατρόμητο

02.04.2017 14:22
Πανιωνάρα έτοιμη για play-off! - Παραμένει στη 2η θέση, 2-1 τον Ατρόμητο  - Media

 

Ο Πανιώνιος δεν καταλαβαίνει από διακοπές! Η ομάδα του Μιλόγεβιτς μπορεί να αγχώθηκε με τον Ατρόμητο τη στιγμή που φάνηκε να… καθαρίζει, αλλά πήρε τη νίκη (2-1), παραμένοντας στη 2η θέση.

Την προετοιμασία του για τις θέσεις κατάταξης και για… Ευρώπη πρέπει να εντείνει άμεσα ο Πανιώνιος, αφού οι Νεοσμυρνιώτες δεν έδειξαν να επηρεάζονται από τη διακοπή του πρωταθλήματος και επικράτησαν του Ατρόμητου με 2-1.

Οι «κυανέρυθροι» έδειχναν ότι μπορούν να φτάσουν σε μια άνετη νίκη, καθώς στο 52′ διαμόρφωσαν το 2-0 και έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, αλλά το γκολ του Ντιγκινί στο 67′ έβαλε «φωτιά» στο ματς. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Σα Πίντο πίεσε και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, ο Πανιώνιος διατήρησε το σκορ νίκης και πήρε ακόμα ένα τρίποντο.

Με αυτή την επικράτηση, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς παραμένει στη 2η θέση και δεν χάνει με τίποτα τα play-off, τη στιγμή που ο Ατρόμητος αρχίζει να χάνει επαφή και με την 6η θέση, που είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός του στόχος.

Ο τραυματισμός του Ταξιάρχη Φούντα έχει καθιερώσει τον Γεσίλ στο βασικό σχήμα, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να χρησιμοποιεί τον Γερμανό σε θέση φορ και τον Μπεν να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο κινούμενος κυρίως προς τα δεξιά. Σε ό,τι αφορά το σημαντικό κενό του Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, ο Γκιοατά κλήθηκε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.

Πολλές εκπλήξεις επιφύλαξε ο Ρικάρντο Σα Πίντο για τον Ατρόμητο, αφού ο Λαζαρίδης χρησιμοποιήθηκε αντί του Ζησόπουλου (που έχασε μέρος των προπονήσεων λόγω προσωπικού προβλήματος), στο πλάι του Μανιάτη επιλέχθηκε ο Μπάγκα και μπροστά τους ο Ούμπιντες, ενώ στα δεξιά προτιμήθηκε ο Κυριακίδης αντί του Πλατέλλα, που έμεινε στον πάγκο.

Πολύ διαβασμένος παρουσιάστηκε στο ματς ο Ατρόμητος βάσει του πρώτου 15λεπτου, αφού διατηρούσε την κατοχή και είχε καταφέρει να σταματήσει το μεγάλο όπλο του Πανιωνίου, που εντοπίζεται στο τρανζίσιον παιχνίδι, κόβοντας κάθε επικίνδυνη κατάσταση που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι.

Παρ’ όλα αυτά φάνηκε ότι ο συγκεκριμένος χρόνος ήταν αυτός που χρειαζόταν η ομάδα του Μιλόγεβιτς για να βρει ρυθμό και να πιάσει τα γνωστά της στάνταρ απόδοσης, ειδικότερα εντός έδρας. Στο 19′ ο «εγκέφαλος» των Νεοσμυρνιωτών, Μασούντ, με σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γεσίλ, τον οποίο είχε ξεχάσει ο Παντελιάδης και η προβολή του Γερμανού φορ χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοφ.

Στο 25′ ο επιθετικός των γηπεδούχων νικήθηκε αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Γκομπούνοφ, σε φάση δημιουργημένη από τα πόδια του Μασούρα, αλλά ένα λεπτό αργότερα ήταν η στιγμή του τελευταίου να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Μασούντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυριακίδης απομάκρυνε στα τυφλά, αλλά εκεί που έστειλε την μπάλα ήταν ο Μασούρας που με απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκορμπούνοφ, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Όπως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και οι συμπαίκτες του στη συνέχεια του αγώνα, προκειμένου να απειλήσουν με ισοφάριση, αφού ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξής τους, ήταν τα… πλάγια του Παντελιάδη από τα αριστερά, που δεν μπορούσαν επί της ουσίας να προκαλέσουν κινδύνους στο πανύψηλο αμυντικό δίδυμο των Γκιοατά-Ρισβάνη.

Η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο ήρθε στο 43′, όταν κατάφερε να αλλάξει πάνω 4-5 πάσες, ο Κυριακίδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λε Ταλέκ που έπιασε την κεφαλιά νικήθηκε από τον Γιαννιώτη, αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον πλέον ιδεατό τρόπο για τους γηπεδούχους, που φάνηκαν από πολύ νωρίς να «κλειδώνουν» το ματς. Συγκεκριμένα, στο 52′ έπειτα από λάθος του Κιβρακίδη, η μπάλα έφτασε στον Μασούντ, που έκανε την κάθετη για τον Μπεν, ο Λαζαρίδης δεν είχε προλάβει να του κλείσει το οπτικό πεδίο και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Γκορμπούνοφ. Λίγο έλειψε, μάλιστα, στο 60′ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη… διαφαινόμενη επικράτησή του, όταν ο Γεσίλ νικήθηκε και πάλι από τον Γκορμπούνοφ σε τετ-α-τετ.

Αφού, λοιπόν, ο Πανιώνιος έχανε τις ευκαιρίες, ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ, καθώς από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Τόνσο στο 59′ οι Περιστεριώτες είχαν ανέβει. Στο 67′ ο Αργεντινός έβγαλε τέλεια σέντρα για τον Λε Ταλέκ και εκείνος έστρωσε με το κεφάλι στον Ντιγκινί που με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη.

Το γκολ αυτό άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα, αφού πλέον όλα ήταν σε μια λεπτή γραμμή. Στο 71′ ο Τόνσο νικήθηκε από τον Γιαννιώτη, ενώ 10 λεπτά αργότερα, ο Ντιγκινί που τα έκανε όλα για τον Ατρόμητο, με σέντρα βρήκε τον Λε Ταλέκ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Πανιωνίου απέκρουσε την κεφαλιά του Γάλλου.

Στα εναπομείναντα λεπτά, με έξυπνο τρόπο ο Πανιώνιος κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα, ο Μασούντ έχασε και την ευκαιρία να βάλει το γκολ της χρονιά από το κέντρο και τελικά κράτησε το 2-1, παραμένοντας για ακόμα μία στροφή του πρωταθλήματος στη 2η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Γιαννιώτης – Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Τασουλής – Σιώπης, Κόρμπος – Μπεν (83′ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας (75′ Σαββίδης) – Γεσίλ (67′ Λάμπρου)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης (67′ Πλατέλλας), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Παντελιάδης – Μανιάτης (83′ Ντάουντα), Μπάγκα (59′ Τόνσο) – Κυριακίδης, Ούμπιντες, Ντιγκινί – Λε Ταλέκ.

Πηγή: Sport-fm

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24