search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:12
MENU CLOSE

Αλλάζει το μάθημα της Ιστορίας -Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

02.04.2017 18:01
«Ιστορία χωρίς όνομα»- 2ος χρόνος | Από 21 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Media

 

Τη ριζική αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο του αναλυτικού προγράμματος αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες μέρες όταν και θα παραδοθεί το πόρισμα.

Όπως δημοσιεύει με το «Βήμα της Κυριακής», το σχέδιο περιλαμβάνει και μια «καινοτομία», καθώς για πρώτη φορά η Ιστορία θα φτάνει στο παρόν, δηλαδή μέχρι τον 21ο αιώνα με την παγκοσμιοποίηση και την προσφυγική κρίση.

«Μεγαλύτερο μέρος θα καταλαμβάνουν γεγονότα του 20ου αιώνα, καθώς θεωρείται καθοριστικός και πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκπαίδευση των παιδιών ιδιαίτερα στο λύκειο».

Το πόρισμα της Επιτροπής, που θα τεθεί προς διαβούλευση, περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις:

Σκοπός της ύλης ανά τάξη.

Μεθοδολογία.
Περιεχόμενα ανά τάξη.
Θεματικοί φάκελοι σε συμβατική και ψηφιακή μορφή.

«Οι θεματικοί φάκελοι θα επιτρέπουν τη μελέτη των ιστορικών ζητημάτων σε βάθος και από αυτούς θα επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί τα θέματα διδασκαλίας.

Το καινοτόμο στοιχείο στους θεματικούς φακέλους: θα είναι ανοιχτοί, ώστε να εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα δεδομένα.

Για παράδειγμα, ένας θεματικός φάκελος για την Ακρόπολη θα περιέχει πηγές, οπτικές αναπαραστάσεις, λογοτεχνικές αναπαραστάσεις, που θα οδηγούν τον μαθητή να σκέφτεται ιστορικά, να μπορεί να συνδυάσει πηγές και να εξασκήσει την κριτική του σκέψη», αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11