search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για προπαγάνδα Ερντογάν

04.04.2017 09:24
Politico: Αν ο Ερντογάν κερδίσει το δημοψήφισμα μπορεί να… επανενώσει την Κύπρο - Media

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί νέα προσπάθεια του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος για προβολή του «ναι» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου.

Τουλάχιστον τέσσερις εφημερίδες της τουρκοκυπριακής κοινότητας κυκλοφόρησαν με δημοσιεύματα που προπαγανδίζουν  υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 16 ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες που αναφέρει η «Καθημερινή», πρόκειται για τέσσερα πρωτοσέλιδα που σχεδιάστηκαν στην Τουρκία ή σε κέντρα λήψης αποφάσεων της Τουρκίας στα Κατεχόμενα. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τ/κ κοινότητας επέλεξαν να διευκολύνουν αυτή την προπαγανδιστική εκστρατεία προβάλλοντας δίχως δεύτερες σκέψεις το προπαγανδιστικό υλικό του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στα πρωτοσέλιδα τους.

Η νέα κίνηση της Άγκυρας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Μεγάλες μερίδες της τουρκοκυπριακής κοινότητας εκφράζουν εκνευρισμό για την νέα εξέλιξη. Τουρκοκύπριοι πολίτες τονίζουν ότι το δημοψήφισμα στην Τουρκία είναι μια εσωτερική υπόθεση της γειτονικής χώρας, η οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να απασχολεί τους Τουρκοκύπριους.

Με αφορμή την νέα εξέλιξη, ο Γενικός Γραμματέα του Κόμματος Νέα Κύπρος, Μουράτ Κανατλί δηλώνει χαρακτηριστικά «δεν γνωρίζω για το αν χρειάζεται να σχολιάσω ή όχι».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Τ/κ Δημοσιογραφικής Ένωσης, Σαμί Όζουσλου δηλώνει ότι η νέα προπαγανδιστική εκστρατεία του ΑΚΡ στα πρωτοσέλιδα τεσσάρων εφημερίδων θα συνεχιστεί για 4 ημέρες. Ο ίδιος υπενθυμίζει στις διευθύνσεις των εφημερίδων ότι οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων είναι η «τιμή» της δημοσιογραφίας. 

Θύελλα αντιδράσεων και στην Τουρκία

Θύελλα αντιδράσεων έρχεται και από τους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών πληροφορήθηκε για την εξέλιξη χθες κατά την διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια, οι ηγεσίες των κομμάτων  της αντιπολίτευση ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες από πηγές στην Τ/κ κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της Τουρκίας μεγεθύνεται το κλίμα δυσφορίας. Μερίδες της κοινωνίας προβληματίζονται για τις παραβιάσεις του συντάγματος εν όψει του δημοψηφίσματος. Το κυβερνών κόμμα και το Προεδρικό έχουν θέσει στην υπηρεσία του προπαγανδιστικού μηχανισμού του «ναι» όλα τα μέσα του τουρκικού κρατικού μηχανισμού, γεγονός που εξοργίζει την αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας αφιέρωσε μόλις λίγα λεπτά για την προβολή του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.  

Πηγή:  Καθημερινή  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50