search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:22
MENU CLOSE

«Λουκέτο» στην Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών

04.04.2017 12:23
«Λουκέτο» στην Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Media
 
«Σήμα κινδύνου» για την λειτουργία της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, εκπέμπει ο Σύλλογος Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού, η Γενική Συνέλευση του οποίου αποφάσισε αποχή διαρκείας από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο.
 
«Η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της και τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή σε χιλιάδες ασθενείς με οικονομική αδυναμία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο 13.000 άνθρωποι επιλέγουν για την οδοντιατρική τους θεραπεία την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία, «βάσει εξωτερικής αξιολόγησης, θεωρείται μία από τις καλύτερες Σχολές της Ευρώπης».
 
Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής τονίζουν, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η μισθοδοσία των συμβασιούχων της Σχολής -που αγγίζει τα 630.000 ευρώ ετησίως- καλύπτεται από τα έσοδα της Σχολής.
 
Τονίζεται πως από ίδια έσοδα καλύπτονται και οι ανάγκες της Σχολής σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά.
 
Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται ακόμη για τη δαιδαλώδη, γραφειοκρατική διαδικασία του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) και ζητεί από την κυβέρνηση την άμεση νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ.
 
Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ζήτησαν συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα θέματα λειτουργίας της Σχολής και καλούν τους υπευθύνους φορείς «να δώσουν λύσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί συμβιβασμοί στην εκπαίδευση των φοιτητών και στη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών δεν μπορούν να γίνουν», όπως αναφέρουν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:21