search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:04
MENU CLOSE

Προκαλεί εγκεφαλικά: Αυτή είναι η τιμή πώλησης του ροζ διαμαντιού!

04.04.2017 13:21
Προκαλεί εγκεφαλικά: Αυτή είναι η τιμή πώλησης του ροζ διαμαντιού!  - Media

Το ροζ διαμάντι “Pink Star”, μεγάλο σαν δαμάσκηνο, πωλήθηκε σήμερα στην τιμή των 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για πολύτιμη πέτρα που πωλείται σε δημοπρασία.

“Ο οίκος Σόθμπις του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ υπερήφανος που πέτυχε το ρεκόρ αυτό”, δήλωσε η πρόεδρος για την Ασία του οίκου, υπογραμμίζοντας ότι καταγράφηκε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ γι’ αυτό το είδος κοσμήματος. Ο Ντέιβιντ Μπένετ, παγκόσμιος πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων του Σόθμπι’ς, που διηύθυνε τη δημοπρασία, μίλησε για “ιστορική πώληση”.

Το διαμάντι 59,60 καρατίων είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του που έχει πιστοποιηθεί ποτέ από το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο. Η δημοπρασία διήρκησε πέντε λεπτά. Η τιμή εκκίνησης ήταν σχεδόν 56 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγοραστής του το κατακύρωσε τηλεφωνικά. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το “Oppenheimer Blue”, ένα μπλε διαμάντι 14,6 καρατίων που κοσμούσε δακτυλίδι, το οποίο πωλήθηκε στη Γενεύη από τον οίκο Christie’s αντί 57,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:04