search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:36
MENU CLOSE

Άρχισαν τα όργανα: Ισπανικό πολεμικό καταπλέει στα ύδατα του Γιβραλτάρ – Ένταση με Βρετανία (Video)

04.04.2017 18:10
Άρχισαν τα όργανα: Ισπανικό πολεμικό καταπλέει στα ύδατα του Γιβραλτάρ - Ένταση με Βρετανία (Video) - Media
 
Ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε. για την έξοδο της χώρας από την Ένωση και τα «παρατράγουδα» του Brexit έχουν αρχίσει.
 
Σύμφωνα με την διοίκηση του Γιβραλτάρ -το οποίο αποτελεί βρετανικό έδαφος- μια ισπανική κανονιοφόρος εισήλθε «παράνομα» στα χωρικά του ύδατα την Τρίτη.
 
Το βρετανικό ναυτικό υποχρεώθηκε να βγάλει δικά του πολεμικά σκάφη για να κυνηγήσουν την ισπανική κανονιοφόρο, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης για το Γιβραλτάρ μοιάζουν να οξύνονται.
 

Ο πρώην επικεφαλής των Συντηρητικών στη Βρετανία Μάικλ Χάουαρντ δεν έκρυψε το φόβο του ακόμα και για σύρραξη μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας, λέγοντας ότι όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ με τα Φόλκλαντς, έτσι και η Τερέζα Μέι δεν θα διστάζει να πάει σε πόλεμο για το Γιβραλτάρ.
 
Η ένταση μεταξύ Μαδρίτης και Λονδίνου οξύνθηκε μετά την αποκάλυψη ότι στις οδηγίες της Ε.Ε. σχετικά με το Brexit προβλέπεται ότι Ισπανία και Βρετανία θα πρέπει να καταλήξουν σε χωριστή συμφωνία για το Γιβραλτάρ.
 
H Βρετανία έχει ξεκαθαρίσει ότι το καθεστώς του Γιβραλτάρ δεν πρόκειται να αλλάξει μετά το Brexit, ώστοσο ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Αλφόνσο Νταστίς σημείωσε δηκτικά ότι «η Βρετανία χάνει την ψυχραιμία της χωρίς λόγο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35