search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:36
MENU CLOSE

Οι απαιτήσεις ΔΝΤ για το 2019 απομακρύνουν την τεχνική συμφωνία στη Μάλτα-Κάναμε πρόοδο, λέει ο Ντάισελμπλουμ

05.04.2017 08:00
Οι απαιτήσεις ΔΝΤ για το 2019 απομακρύνουν την τεχνική συμφωνία στη Μάλτα-Κάναμε πρόοδο, λέει ο Ντάισελμπλουμ - Media

Στο στίγμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο πλαίσιο της εν εξελίξει συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου μετατοπίζεται σήμερα το ενδιαφέρον, μετά τις χθεσινές άκαρπες συζητήσεις στο Brussels Group, με τις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται και σήμερα με τηλεδιάσκεψη όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι χθεσινές συζητήσεις κόλλησαν στο αίτημα του ΔΝΤ η εφαρμογή των μέτρων 3,6% (δηλ και η περικοπή των συντάξεων και το αφορολόγητο) να εφαρμοστούν το έτος 2019 και όχι σταδιακά το 201 και το 2020 όπως επιθυμεί η κυβέρνηση καθώς πρόκειται για έτος εκλογικό.

Παρά το γεγονός ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για καλή πρόοδο στις χθεσινές διαπραγματεύσεις, δύο προειδοποιήσεις προστέθηκαν στην πλάτη της Αθήνας:
Κυβερνητικός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να τα ξαναδούμε “όλα από την αρχή”, πιθανολογώντας αναθεώρηση των προβλέψεων.
Επίσης, ο φίλα προσκείμενος της Αθήνας Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, κάλεσε όλες τις πλευρές (και κυρίως την Αθήνα) για δύσκολες πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να μην κινδυνέψει το πρόγραμμα από τις καθυστερήσεις.

Πρόοδος στις διαβουλεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τα ξημερώματα σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Κάναμε καλή πρόοδο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup

Meeting on #Greece with institutions and Greek government finished: we made good progress, talks will continue on Wednesday

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) April 4, 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Χουλιαράκης μετά από αυτή την εξέλιξη επιστρέφουν στην Αθήνα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι βάση της συζήτησης αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:36