search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Διφορούμενο το Γαλλικό ντιμπέιτ: Ο Μελανσόν κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ ο Μακρόν τη ουσία

05.04.2017 07:20
Τελευταίο ντιμπέιτ πριν τις εκλογές στη Γαλλία: Οι 11 υποψήφιοι αναμετρώνται λίγο πριν τις κάλπες - Media

 

Το δεύτερο ντιμπέιτ πριν τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας εξελίχθηκε σε μια αρκετά ιδιόρρυθμη διαδικασία.

Η παρουσία και των 11 υποψήφιων για την προεδρία προκάλεσε ένα σχετικό χάος, αφού πήραν σημαντικό τηλεοπτικό χρόνο υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν καμία ελπίδα στην εκλογή, στερώντας έτσι την ευκαιρία από τους υπόλοιπους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε αρκετά θέματα.

Βασικός στόχος όλων ήταν η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, η οποία απογοήτευσε ακόμα και τους πιο φανατικούς της ψηφοφόρους. Η ηγέτιδα των ακροδεξιών δεν κατάφερε να σταθεί επάξια απέναντι στα πυρά των υπολοίπων για το «Frexit», με τις απαντήσεις της να καταδεικνύουν πως δεν έχει πραγματικό σχέδιο.

Ο Αριστερός Ζαν Λυν Μελανσόν απέδειξε για μια ακόμα φορά τη δεινή ρητορική του ικανότητα, κερδίζοντας με σχετική άνεση την προτίμηση του κοινού. Ο Μελανσόν δεν φέρεται να έχει, προς ώρας, ελπίδες για πρόκριση στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αφού στις δημοσκοπήσεις έρχεται τέταρτος ή και πέμπτος, αλλά το 23% των θεατών τον έκρινε ως τον νικητή του ντιμπέιτ.

Ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν, το φαβορί πλέον για επικράτηση στις εκλογές, ήρθε δεύτερος στις προτιμήσεις του κοινού με 21% αλλά ταυτόχρονα πρώτευσε όσο αφορά το ρεαλισμό των λεγόμενων του. Ο Μακρόν βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί και στη βασική του αντίπαλο, τη Λεπέν, κατηγορώντας τη για εθνικισμό και λαϊκισμό ενώ επίσης ανέφερε πως απλά συνεχίζει τη ρητορική του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Ο Φιγιόν ήρθε τρίτος στις προτιμήσεις του κοινού αλλά δεν κατάφερε επ’ουδενί να αναστρέψει τις εξαιρετικά αλγεινές εντυπώσεις που έχει αφήσει στον κόσμο το σκάνδαλο αργομισθίας της γυναίκας και των παιδιών του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:09