search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Έλληνας ο νέος Πρόεδρος της Paramount Pictures (Photo)

05.04.2017 14:29
Έλληνας ο νέος Πρόεδρος της Paramount Pictures (Photo) - Media

 

Η Viacom Inc. ανακοίνωσε ότι ο Τζιμ Γιαννόπουλος αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures από τις 3 Απριλίου 2017. Ο Γιαννόπουλος θα αναφέρεται απευθείας στον Bob Bakish, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Viacom.

Στο ρόλο του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount, ο Γιαννόπουλος θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης του στούντιο σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, εμπορίας, διανομής και όλες τις άλλες πτυχές. Αυτός θα είναι επίσης επιφορτισμένος με τον καθορισμό μιας νέας στρατηγικής για την Paramount, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέου περιεχομένου, ενισχύοντας την Paramount με την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας του στούντιο.

«Ο Τζιμ είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο στέλεχος με όλα τα εργαλεία – στρατηγικό όραμα, ισχυρή τεχνογνωσία των επιχειρήσεων, βαθιές σχέσεις στη βιομηχανία – για να φέρει ταινίες για τη ζωή που εκπροσωπούν όλη την κουλτούρα και αποφέρουν εμπορικά αποτελέσματα» δήλωσε ο Bakish. “Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε το πλεονέκτημα της εμπειρίας του”.

«Η Paramount είναι ένα πραγματικά εικονικό στούντιο του Χόλιγουντ και ο ρόλος που έπαιξε στη διαμόρφωση της βιομηχανίας του θεάματος είναι ανεκτίμητος» δήλωσε ο Γιαννόπουλος. «Κοιτώντας προς το μέλλον, βλέπω μια μεγάλη ευκαιρία για να οδηγήσουμε το στούντιο στην επιτυχία, δημιουργώντας πολύτιμες ευκαιρίες franchise, αναπτύσσοντας νέες δημιουργικές επιχειρήσεις. Είμαι πρόθυμος να ξεκινήσω να δουλεύουμε με τον Bob και το υπόλοιπο προσωπικό της Viacom και της Paramount για να εξασφαλίσουμε ότι η Paramount θα συνεχίζει να προσφέρει ισχυρές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα για όλους.»

Ο Γιαννόπουλος υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στην παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος για περισσότερα από 30 χρόνια. Για 16 χρόνια, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fox Filmed Entertainment, επιβλέποντας τις Twentieth Century Fox, Fox 2000 Pictures, Fox Searchlight Pictures,  τις διεθνείς παραγωγές του Fox, και Twentieth Century Fox Animation / Blue Sky Studios. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επέβλεψε πολλές επιτυχίες στο box office, από το Avatar και τη σειράς X-Men, τους Απογόνους και το The Grand Budapest Hotel, και, πιο πρόσφατα τις ταινίες  Deadpool και Hidden Figures.

Προηγουμένως, Γιαννόπουλος υπηρέτησε ως πρόεδρος της 20th Century Fox International. Πριν από την ένταξή του στην εταιρεία, κατείχε ανώτερες θέσεις στην Columbia Pictures και την Paramount. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος με ειδίκευση στο δίκαιο της ψυχαγωγίας. Ο Γιαννόπουλος είναι Ταμίας της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και Επίτροπος του Carnegie Melon University και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Υπηρετεί επίσης στο USC School of Cinematic Arts ως Διοικητικός Σύμβουλος.

 

Πηγή: ellines.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:24