search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Επίθεση από Σκουρλέτη σε ΝΔ και τηλεοπτικό σταθμό

05.04.2017 20:18
Επίθεση από Σκουρλέτη σε ΝΔ και τηλεοπτικό σταθμό - Media

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία». Ο κ Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τον οποίο και χαρακτήρισε «χορηγό επικοινωνίας» αν και στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο σταθμό του Φαλήρου με χαλαρότητα και με χιουμοριστική διάθεση, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως κέρδισε αρκετό χρόνο δημοσιότητας απόψε.

Στην πορεία της ομιλίας του καταλόγισε ανακρίβειες στις ειδήσεις που μεταδόθηκαν από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και υπογράμμισε πως ο ίδιος ως υπουργός Ενέργειας βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο του τηλεοπτικού σταθμού.

«Νομίζω ότι η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μία αρκετά δύσκολη στιγμή» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 «η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Σήμερα η συγκέντρωση γίνεται με την ευγενική «χορηγία του ΣΚΑΙ», που είναι ένα από τα κανάλια που μαζί με άλλα παρέα, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο προσπαθούσε να μας πείσει ότι αυτό που ζούμε δεν είναι έτσι» είπε χαμογελώντας. «Εντάξει νομίζω θα αποκτήσω αρκετή δημοσιότητα στον ΣΚΑΙ» είπε αστειευόμενος και πρόσθεσε με ένταση «γνωρίζουμε πόλεμο που καμία κυβέρνηση δεν έχει ζήσει από το 74 και μετά. Όμως αυτή η υπονόμευση, αυτός ο πόλεμος, μας ατσαλώνει» σημείωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε εκτενή αναφορά και ανέλυσε τα αίτια της κρίσης με αιχμή την κατάρρευση της Leman Brothers για να υπογραμμίσει ότι ως χώρα είμαστε αλληλένδετοι με την ευρωζώνη.

«Η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είμαστε στον 7ο χρόνο σε μνημόνιο και ακούγεται από διάφορες μεριές ότι ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο . Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή, το γνωρίζαμε».

«Επιλέξαμε τη λύση με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία να μην πάμε σε βίαιη φτωχοποίηση είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων , θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες επιλέξαμε έναν επώδυνο συμβιβασμό, αφού προηγουμένως πήγαμε σε εκλογές και σε ένα δημοψήφισμα- το αποτέλεσμα του οποίου- μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσουμε ακόμα και σήμερα να διαπραγματευόμαστε» είπε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε « δεν είναι σωστό εκείνο που λένε ότι αδειάσαμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

«Είμαστε στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης θα μπορούσε να κλείσει τον Δεκέμβριο, οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μη σέβονται την υπογραφή τους . Η υπόθεση δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, οι ακραίες φωνές θέλουν να κάνουν την συμφωνία του 2015 φυσαρμόνικα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε εγκληματική τη στάση της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά «έρχεται και μας ζητάει να αποδεχτούμε με ψηλά τα χέρια όσα μας ζητούν οι ακραίοι δανειστές.» «Φωνάζοντας για εκλογές η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε», κατέληξε.

Αναφερθείς στις πιέσεις των δανειστών για τα ενεργειακά τόνισε «η συμφωνία μας άφηνε το περιθώριο να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα και τα δίκτυα , όπως ο ΑΔΜΗΕ. Ο ΑΔΜΗΕ σώθηκε και σώθηκε για τον υπόλοιπο μισό αιώνα, σε καμία περίπτωση δεν είχαν μπει τέτοια ζητήματα στο παρελθόν-από τους δανειστές- έλεγαν μάλιστα ότι έχουμε κάνει ανοίγματα στην ενεργειακή πολιτική. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να έχει την αυταπάτη ότι μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει μονοπωλιακά συγκροτημένη» είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε ότι ξαφνικά οι δανειστές ζήτησαν την εκποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.

«Η ΝΔ μας ζητά να πουλήσουμε τη ΔΕΗ σύμφωνα με την χρηματιστηριακή της αξία, γι΄ αυτό είναι επικίνδυνη. Να καταλάβετε την επικίνδυνη λογική της να καταλαβαίνετε τι βαποράκια είναι αυτά της ΝΔ που θέλουν να ξεπουλήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε με ένταση ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: ΑΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:41