search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:28
MENU CLOSE

Η Αυστραλία προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία

06.04.2017 05:55
Τουρκία: Ανακοίνωσαν νέο πραξικόπημα από τη... Ρόδο - Media

Η  υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στους φετινούς εορτασμούς της Μάχης της Καλλίπολης  στις 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας δήλωσε πως οι οι τουρκικές αρχές έχουν ενημερωθεί για τις πληροφορίες  ενώ παραδοσιακά λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας για τον εορτασμό.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έλαβε πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση κατά τους εορτασμούς στην Καλλίπολη», ανέφερε η ΥΠΕΞ.

Κάθε χρόνο στους εορτασμούς της μάχης της  Καλλίπολης μεταβαίνουν εκατοντάδες εκατοντάδες άνθρωποι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δύο χώρες που σ’ εκείνη τη μάχη έχασαν ολόκληρη γενιά, αφού ελάχιστα από τους στρατιώτες που συγκροτούσαν τη δύναμη του ΑNZAC (Australian and New Zealand Army Corps) επέζησαν.

Η Μάχη της Καλλίπολης έγινε το 1915 όταν οι Τούρκοι, με ηγέτη τον Κεμάλ, συνεπικουρούμενοι από γερμανικά και αυστριακά σώματα είχαν «υποδεχθεί» με πολυβόλα και κανόνια και είχαν αποδεκατίσει το εκστρατευτικό σώμα της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Καναδά, που επιχειρούσε να καταλάβει τον στρατηγικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου δίαυλο του Ελλησπόντου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:25