search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Αρνητική απάντηση Σταθάκη στη ΝΔ για ενημέρωση σχετικά με τη ΔΕΗ

06.04.2017 09:01
Σταθάκης: Ευνοϊκή ρύθμιση η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ - Media

 

Απέρριψε ο Γιώργος Σταθάκης το αίτημα της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ενώ προανήγγειλε πως σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ενημέρωση στη Βουλή για την ΔΕΗ. 

«Το κείμενο της ΝΔ είναι απαράδεκτο» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας μάλιστα πως το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύει το κείμενο «με απειλές για Ειδικά Δικαστήρια, ενώ δεν τηρεί ούτε τις τυπικές διαδικασίες». Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας «από ό,τι μαθαίνω από την πρόεδρο της Επιτροπής το αίτημα της ΝΔ δεν πληροί ούτε τα τυπικά για να προκαλέσει τη συζήτηση. Η απάντησή μου είναι αρνητική απέναντι στη ΝΔ». Ο Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε, ωστόσο, πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο προσεχές διάστημα σε ειδική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για το θέμα.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την κλήση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου ο τελευταίος, όπως ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της ΔΕΗ και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ακόμη, καλείται να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο».  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32