21/01/2019 21:22:09

Ομιλία Κοτζιά για την εξωτερική πολιτική για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Κοτζιάς για Κύπριακο: Δεν μπορεί η Τουρκία να ζητάει τη διατήρηση συνθηκών που δεν εφάρμοσε - Media

Την ώρα που εντείνεται η διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική κινητικότητα τόσο στην στη νότιο-ανατολική Μεσόγειο όσο και διεθνώς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά την Δευτέρα στο ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανοικτή ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται στη γεωπολιτική σκακιέρα με έμφαση στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, υπό το πρίσμα φυσικά των πρόσφατων εξελίξεων στην Τουρκία και ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Άγκυρα.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του υπ.Εξωτερικών θα βρεθούν επίσης οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η παρατηρούμενη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο και οι περιφερειακές συμμαχίες που διαμορφώνονται, οι συνέπειες του Brexit, και οι σημαντικές εξελίξεις στους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Η ομιλία θα γίνει σε ανοικτή εκδήλωση την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, στις 19.00μ.μ., στο ΕΒΕΑ (αίθουσα «Ερμής» - 6ος όροφος)

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.