search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:27
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Έγινε πρόοδος αλλά παραμένουν ανοικτά σημαντικά θέματα (Video)

06.04.2017 15:28
Οι Βρυξέλλες «βλέπουν» συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα στο Eurogroup - Media

 

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις.

«Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ ήταν πλήρως ενεργό, στις διαπραγματεύσεις εμπλέκεται τόσο η Ντέλια Βελκουλέσκου όσο και ο Πολ Τομσεν» δήλωσε ο Ράις και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι υπήρξε νέα επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ και ότι υπάρχει τακτική επαφή.

«Εγινε πρόοδος αλλά σημαντικά θέματα παραμένουν ανοικτά. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι η αποστολή του Ταμείου θα μπορεί να γυρίσει σύντομα στην Αθήνα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «δεν θα κάνω εικασίες για το αυριανό Eurogroup».

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι απαιτείται πρόοδος σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Για το θέμα του χρέους και το χρονοδιάγραμμα, είπε ότι «όταν κλείσει το θέμα των μεταρρυθμίσεων θα εξεταστεί αυτό του χρέους ώστε η ρύθμιση να «κουμπώνει» με τις μεταρρυθμίσεις. Για να πάμε αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν και τα δυο στοιχεία». 

Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις πληροφορίες για αίτημα του ΔΝΤ να υπάρξουν μέτρα το 2018.

«Όλοι δουλεύουν για ένα πρόγραμμα που θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Δουλεύουν με καλή θέληση. Σε ότι αφορά το ΔΝΤ εστιάζουμε στα οικονομικά προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την χώρα-μέλος μας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα. Οι προθέσεις του ΔΝΤ είναι καθαρές. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε.

Τέλος, μίλησε για τη Σύνοδο του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική αποστολή θα είναι στην Ουάσιγκτον όπως και οι αποστολές των άλλων χωρών και δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια συνάντηση, ωστόσο δεν υπάρχει προγραμματισμένη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:26