search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Ο Τραμπ σχεδιάζει επέμβαση στη Συρία – «Κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ»

06.04.2017 18:20
Το διάγγελμα του Τραμπ για τον βομβαρδισμό (Video) - Media
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε ορισμένα μέλη του Κογκρέσου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία, σε απάντηση για την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε την Τρίτη στο Χαν Σεϊχούν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονόμασε.
 
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Αμερικανός πρόεδρος κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προχωρήσει στο σχέδιο αυτό αλλά συζητά τις επιλογές που έχει με τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις. Ο Τραμπ βασίζεται στην κρίση του Μάτις, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Κάτι πρέπει να γίνει» με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την επίθεση με χημικά στην Συρία, χωρίς όμως να αναφέρει ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

«Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07