search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για «αρνητικές επιπτώσεις» μετά το βομβαρδισμό

07.04.2017 04:35
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για «αρνητικές επιπτώσεις» μετά το βομβαρδισμό - Media

 

Ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, προειδοποίησε χθες για “αρνητικές επιπτώσεις” εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξαγάγουν στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία ως αντίδραση σε μια επίθεση με τοξικό αέριο.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Ιντλίμπ, την ευθύνη της οποίας οι ΗΠΑ επιρρίπτουν στη Ρωσία και τη Συρία, και τις οποίες ευθύνες απορρίπτουν και οι δύο χώρες, είπε, “Πρέπει να σκεφτούμε τις αρνητικές επιπτώσεις, τις αρνητικές επιπτώσεις, και όλη η ευθύνη εάν διεξαχθούν στρατιωτικές πράξεις θα ανήκει σε εκείνους που ξεκίνησαν κάποια τέτοια αμφίβολη και τραγική επιχείρηση”, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Όταν ερωτήθηκε ποιές θα είναι οι συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις, είπε, “Δείτε το Ιράκ, δείτε τη Λιβύη”.

 

Η Ρωσία ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την επίθεση

Ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις χθες.

Ο Ντέιβις, ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, είπε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν “πολλαπλές” συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

 

«Δεν ζητήσαμε την άδεια τους»

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι: “Δε ζητήσαμε την άδεια Μόσχας” αναφορικά με την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αεροπορικού και αμυντικού ενδιαφέροντος στο έδαφος της Συρίας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:49