22/05/2019 07:13:10

Και τώρα, αξιολόγηση υπουργών...Επιστρέφουν λοιπόν οι Θεσμοί, για να αρχίσουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να έχουμε συμφωνία για την αξιολόγηση.
Άλλωστε όπως είπε ο  Ντάισελμπλουμ, "στα μεγάλα τα έχουμε βρει".
Δεν ξέρω αν αυτή η λύση που έλεγε ο Πρωθυπουργός πριν δυο μέρες κατά την επίσκεψη του προέδρου του Συμβουλίου κ.Τούσκ, αλλά όλα δείχνουν ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε τελειώσει με αυτή την εκκρεμότητα.
Εκκρεμότητα που μπορεί να κοστίζει στην οικονομία πιο πολύ- σε ένα βαθμό- από τα ίδια τα μέτρα.
Και μετά την αξιολόγηση τι;
Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με μύρια όσα δεν έχει κάνει, είτε γιατί οι  βασικοί υπουργοί είχαν πρώτη προτεραιότητα στην διαπραγμάτευση, είτε γιατί τι κυβερνητικό μοντέλο και τα πρόσωπα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
Χρειάζεται λοιπόν ο Τσίπρας να πάρει πρωτοβουλίες.
- Να αξιολογήσει πρόσωπα και διαδικασίες.
- Να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα, όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στον κρατικό μηχανισμό.
Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει. Να περιμένει να...μάθουν την δουλειά.
Ούτε ο ίδιος έχει χρόνο, ούτε εμείς οι υπόλοιποι έχουμε υπομονή να βλέπουμε μέτριους να αναλαμβάνουν δουλειές, πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητες και το μπόι τους.
Μα, θα αναρωτηθεί κανείς. Δεν τα βλέπει αυτά ο Πρωθυπουργός; Εδώ ταιριάζει αυτό που έλεγε ο Βολταίρος: " Η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή"

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.