search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:27
MENU CLOSE

Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

07.04.2017 17:03
Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη - Media

 

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων,  σε ανακοίνωσή του ότι «αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

«Όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», προσθέτει.

ΝΔ: Να παρέμβει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ, ζητά με φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Νέα Δημοκρατία.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν το μεσημέρι την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου έθεσαν το ζήτημα των πρόσφατων καταγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη ως προς την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.

Σημειώνεται ότι ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη ότι η συμφωνία μας άφηνε το περιθώριο να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα και τα δίκτυα , όπως ο ΑΔΜΗΕ. Ο ΑΔΜΗΕ σώθηκε και σώθηκε για τον υπόλοιπο μισό αιώνα, σε καμία περίπτωση δεν είχαν μπει τέτοια ζητήματα στο παρελθόν-από τους δανειστές- έλεγαν μάλιστα ότι έχουμε κάνει ανοίγματα στην ενεργειακή πολιτική. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να έχει την αυταπάτη ότι μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει μονοπωλιακά συγκροτημένη» είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε ότι ξαφνικά οι δανειστές ζήτησαν την εκποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.

«Η ΝΔ μας ζητά να πουλήσουμε τη ΔΕΗ σύμφωνα με την χρηματιστηριακή της αξία, γι΄ αυτό είναι επικίνδυνη. Να καταλάβετε την επικίνδυνη λογική της να καταλαβαίνετε τι βαποράκια είναι αυτά της ΝΔ που θέλουν να ξεπουλήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε με ένταση ο κ. Σκουρλέτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15