search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59
MENU CLOSE

Δένδιας: Διαρκές αίτημα οι εκλογές

08.04.2017 08:51
Ενημέρωση Ν. Δένδια στους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων  - Media

 

Το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές και δεν συνδέεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας, ενώ διαμηνύει ότι σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να προσφέρει καμία συναίνεση.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ -μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα»- καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας που δημιούργησε η πολύμηνη εκκρεμότητα με τους δανειστές, ενώ στέλνει μήνυμα και στο εσωκομματικό πεδίο, ζητώντας από γαλάζια στελέχη «να αποφεύγουν τον πειρασμό της αντιγραφής των μεθόδων του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς στη ΝΔ «δεν ταιριάζουν ο λαϊκισμός και οι ύβρεις».

-Γιατί περιμένουμε τόσους μήνες να κλείσει η αξιολόγηση;

-Λυπούμαι που το λέω, αλλά σε σημαντικό βαθμό ευθύνεται και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τις παλινωδίες της, τις αντιφάσεις της και τις εσωτερικές συγκρούσεις της διαρκώς αυτοδιαψεύδεται, αδιαφορώντας για τις τεράστιες επιπτώσεις της αβεβαιότητας σε μια καθημαγμένη από την πολυετή κρίση οικονομία. Να σας υπενθυμίσω ότι από τον Δεκέμβριο ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος προειδοποιούσε για τις συνέπειες της μη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, όμως πλησιάζουμε πλέον προς τον Μάιο, η πραγματική οικονομία έχει διαλυθεί και η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει. Βεβαίως, οι εταίροι έχουν και αυτοί μεγάλες ευθύνες, για τις υπερβολικές αρκετές φορές απαιτήσεις τους αλλά και για το καταστροφικό μείγμα φορολογικών και ασφαλιστικών μέρων που έχουν αποδεχθεί.

-Το εκλογικό αίτημα μπορεί να αντέξει έπειτα από μια συμφωνία; Δεν ανησυχείτε ότι θα κατηγορηθείτε πως τορπιλίζετε μια προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας;

Το αίτημα για εκλογές έχει διατυπωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο ουδείς θα μπορούσε έστω να διανοηθεί ότι θα φθάναμε στον Απρίλιο του 2017 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Συνεπώς, το αίτημά μας είναι διαρκές και δεν συνδέεται με την τρέχουσα επικαιρότητα. Αυτό που διαμηνύουμε πλέον στην κυβέρνηση, η οποία συστηματικά αποφεύγει να ενημερώνει στοιχειωδώς έστω τη Βουλή και την αντιπολίτευση για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, είναι να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, ώστε να σταματήσει η περαιτέρω «αιμορραγία» της ελληνικής οικονομίας. Αν δεν μπορεί να το πράξει όμως, οφείλει να παραιτηθεί, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την επόμενη κυβέρνηση.

-Χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κερδίζει η ΝΔ;

-Αναπόφευκτα ισχύουν και τα δύο. Όπως καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απογοητεύσει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του και αρκετοί εξ αυτών θα ψηφίσουν ή σκέφτονται να ψηφίσουν τη ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και με πολίτες που ψήφισαν άλλα κόμματα στο παρελθόν. Δεν θα μπορούσε να συμβεί όμως αυτό, εάν δεν είχε διαμορφώσει ήδη το κόμμα μας μια γενναία μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα εξειδικευθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα. Σήμερα, πολίτες που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί αντιλαμβάνονται ότι μόνο με μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ μπορεί η χώρα να ανακάμψει, να προσελκύσει επενδύσεις και να μειωθούν τα θηριώδη ποσοστά της ανεργίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράλληλα και μια τεράστια ευθύνη. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε με όρους ειλικρίνειας στην ελληνική κοινωνία και να της λέμε αυτό που πιστεύουμε, χωρίς να κραυγάζουμε.

«Δεν μας ταιριάζουν ο λαϊκισμός και οι ύβρεις»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας, αναφέρεται και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Νέα Δημοκρατία

-Πολλά έχουν ήδη αλλάξει, οφείλουμε να ομολογήσουμε, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια για ανανέωση, όχι κατ’ ανάγκην ηλικιακή, αλλά σε ιδέες και μεθόδους, κυρίως, και να προσελκύσουμε νέους και πετυχημένους ανθρώπους στην πολιτική. Όπως πρέπει επίσης όλα τα στελέχη μας να αποφεύγουν τον πειρασμό της αντιγραφής των μεθόδων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας ταιριάζουν ο λαϊκισμός και οι ύβρεις. Είμαστε η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πρέπει να παραμείνουμε η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης.
Πηγή: Τα Νέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59