search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Έχετε φαντάσματα στο σπίτι; Οι Έλληνες κυνηγοί φαντασμάτων είναι εδώ!

08.04.2017 10:57
Έχετε φαντάσματα στο σπίτι; Οι Έλληνες κυνηγοί φαντασμάτων είναι εδώ!  - Media

 

Από τη σπηλιά του Νταβέλη, το δάσος και τον φάρο της Σαλαμίνας έως την Αγία Βαρβάρα στη Δράμα και τη λίμνη του Τυχερού στον Έβρο, σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια στη Δραπετσώνα και στην Ελευσίνα, οργώνουν κυριολεκτικά την Ελλάδα, κυνηγώντας φαντάσματα.

Ερευνούν το μεταφυσικό προσπαθώντας να ακούσουν τα μηνύματα της «άλλης πλευράς», δηλαδή τις φωνές των ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή και στοιχειώνουν έναν χώρο.

Είναι οι Έλληνες ghosthunters, δηλαδή «κυνηγοί φαντασμάτων», με το όνομα «paranormal research crew». Σύμφωνα με τις «Ειδήσεις» είναι μια ομάδα 6 ατόμων και διαφορετικών επαγγελμάτων, που την τελευταία επταετία έχει εξερευνήσει πάνω από 20 «στοιχειωμένα μέρη» και -όπως υποστηρίζουν τα μέλη της- έχουν ανακαλύψει μεγάλη μεταφυσική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Το φάντασμα της Σαλαμίνας

Σαλαμίνα πριν από έναν μήνα σε ιδιωτική κατοικία. Παράξενοι ήχοι ακούγονταν όλο το 24ωρο και οι ghosthunters καλούνται από τους ιδιοκτήτες. Τέσσερις ειδικές κάμερες τοποθετούνται σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

Η παραψυχολόγος της ομάδας Κατερίνα Σορίλου διασθάνεται κάποιες οντότητες. «Κάνε κάτι για να αντιληφθούμε την παρουσία σου», φωνάζει στο κενό ο Γιώργος Δημακόπουλος, αρχηγός της ομάδας.

Το μαγνητόφωνο καταγράφει χτύπημα. Η θερμοκρασία πέφτει 5 βαθμούς. «Κάντε ένα θόρυβο, ξέρουμε ότι είστε εδώ», λέει η παραψυχολόγος. Το όργανο καταγραφής στο τραπέζι πέφτει ξαφνικά στα πλάγια.

Φαντασία ή πραγματικότητα; Κάποιοι τους χλευάζουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Επαγγελματικά μαγνητόφωνα, κάμερες υπέρυθρων, θερμόμετρο λέιζερ, όργανα που αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι μόνο μερικά από τα μέσα που επιστρατεύουν για να διαβούν τα μονοπάτια του μεταφυσικού.

«Με τα μαγνητόφωνα καταγράφουμε συχνότητες ήχου που δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί, με τις κάμερες υπερύθρων μεγάλου φάσματος καταγράφουμε εικόνα, ειδικά στο σκοτάδι, αθέατη από τους περισσότερους», εξηγεί στις «Ειδήσεις» ο Γ. Δημακόπουλος, ο οποίος είναι τεχνικός υπολογιστών και δικτύων.

«Το θερμόμετρο λέιζερ μας εξηγεί πότε υπάρχει κάποιο πνεύμα ή δραστηριότητα με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας από 5 έως 10 βαθμούς. Όταν ερευνούσαμε τα Ερία της Εύβοιας, η θερμοκρασία στο ποτάμι έπεσε απότομα στους -3 και στους -6 από 15 βαθμούς που ήταν. Η απίστευτη η αλλαγή της θερμοκρασίας. Το συγκεκριμένο μέρος έχει συνδεθεί από τα αρχαία χρόνια με την ύπαρξη νεράιδων και λοιπών οντοτήτων μεταφυσικής υπόστασης», λέει ο επικεφαλής των κυνηγών φαντασμάτων.

Οι φωνές της Πάρνηθας

Η πρώτη τους εξερεύνηση έγινε το 2009 στο Σανατόριο της Πάρνηθας, σημαδεμένο από μεγάλο πόνο λόγω των ανθρώπων που υπέφεραν εκεί, νοσηλεύομενοι με φυματίωση, ενώ δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα φάρμακα για την αντιμετώπισή της.

Τα επόμενα χτυπήματα της ομάδας θα είναι σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Επιθυμία της ομάδας είναι να εξερευνήσει κάποια στιγμή τη Σπιναλόγκα, όπου και εκεί υπέφεραν άνθρωποι, και εικάζουν ότι θα υπάρχουν αρκετές περιπλανώμενες ψυχές.

Πηγή: Ειδήσεις 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55