search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Πλήγμα του λιμενικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Video ντοκουμέντο από την καταδίωξη

08.04.2017 15:03
Πλήγμα του λιμενικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Video ντοκουμέντο από την καταδίωξη  - Media

Επτά συλλήψεις -δύο Ελλήνων και πέντε Αλβανών- ενάμιση τόνο χασίς και δύο ταχύπλοα σκάφη συνθέτουν την εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό Σώμα και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Αλβανία, Ιταλία και Ελλάδα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, τα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης -που μετέφερε τα ναρκωτικά με ταχύπλοα- ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση του Λιμενικού, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Σώματος, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή σε διάφορες περιοχής της χώρας.

Οι έρευνες ήταν πολύμηνες και πραγματοποιηθήκαν σε συνεργασία με την Ιταλική Guardia Di Finanza.

Μετά από εκτεταμένες εξακριβώσεις,  συλλογή πληροφοριακού υλικού και διασταυρώσεις δεδομένων ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών, οι Ελληνες λιμενικοί κατάφεραν να διακριβώσουν την ιεραρχική δομή, τον τρόπο ενέργειας και τις τακτικές της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τη διεθνική της δράση, σε χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολυεπίπεδη και εκτείνετο σε όλο το φάσμα των υποδομών που απαιτούντο για την υποστήριξη των πλόων με ταχύπλοα σκάφη υπεράκτιων εταιρειών, μέσω και υπό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οποίων (μεγάλης ιπποδύναμης εξωλέμβιοι κινητήρες) πραγματοποιούντο οι παράνομες μεταφορές των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι μέχρι σήμερα συλληφθέντες κατηγορούνται πως συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται από την Περί Ναρκωτικών νομοθεσία και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την αγορά – προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, ώστε να αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και να διαθέτουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων. Τις ποσότητες των ναρκωτικών διακινούσαν, παρέδιδαν και πωλούσαν στις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και Guardia Di Finanza, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασία της ΔΙΔΙΝΑΛ που καταδίωξε ταχύπλοο στα ιταλικά χωρικά ύδατα

Η επιχείρηση συνεχίζεται και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ ήδη στην Ιταλία -στην παρούσα φάση στην Καλαβρία – κατόπιν στενής συνεργασίας της Υπηρεσίας κατασχέθηκαν 1.449 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε δέματα και ένα όχημα.

Από τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή, τα χρησιμοποιούμενα μέσα για την ασφαλή μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τη γεωγραφική της εξάπλωση, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την αδιάλειπτη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την Ηγεσία και το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της εξαιρετικά μεγάλης επιχείρησης.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12