search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 45 νεκροί και 150 τραυματίες από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις

10.04.2017 04:50
Τελεσίγραφο Αιγύπτου για Λιβύη: Δεν θα πέσει στα χέρια μισθοφόρων και τρομοκρατών - Media

 

Στους 45 νεκρούς ανεβαίνει ο φόρος αίματος από τις σημερινές δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια, ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 150.

 Ο πρόεδρος Σίσι κηρύσσει την χώρα σε κατάταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.

Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους παραχώρησε συνέντευξη τύπο στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.

 Ο πρόεδρος Σίσι ζήτησε από το στρατό να προστατεύσει τις ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των εκκλησιών

Ο πρόεδρος Σίσι ζήτησε «την άμεση ανάπτυξη μονάδων προστασίας του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των “ζωτικής σημασίας υποδομών” σε όλες τις επαρχίες της χώρας»,σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, 

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σήμερα Κυριακή των Βαΐων, που κόστισαν τη ζωή 45 τουλάχιστον Αιγυπτίων και τραυμάτισαν δεκάδες

Βαρύς είναι ο θρήνος και στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για τα θανατηφόρα τρομοκρατικά κτυπήματα που δέχτηκαν σήμερα οι Κοπτικές Εκκλησίες στην Αίγυπτο.

Είμαστε στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότα, καθώς η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην περιοχή Μανσέια, της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου.

“Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός θα μαλακώσει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο”, κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49