search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Τα επτά μεγάλα μυστικά των πιλότων που όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε

10.04.2017 15:19
Πιλότος λιποθύμησε για 40 λεπτά εν ώρα πτήσης - Media
 
Οι πιλότοι των εμπορικών αερογραμμών είναι οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε τυφλά να μας μεταφέρουν μέσα σε ένα μεταλλικό κύλινδρο με φτερά, πολλών τόνων, γεμάτο εύφλεκτο υγρό, με ασφάλεια από ένα σημείο της υδρογείου σε ένα άλλο.
 
Όμως και οι ίδιοι είναι άνθρωπο και μερικοί από αυτούς μίλησαν σε διάφορα social media, αποκαλύπτοντας μερικά μικρά και μεγάλα μυστικά γύρω από το επάγγελμά τους. Ο Independent τα συγκέντρωσε, τα ταξινόμησε και παρουσίασε τα σημαντικότερα από αυτά:
 
1. Τους εξιτάρει η πτήση
 
2. Κάποιοι φοβούνται τα ύψη
 
3. Το να χτυπήσει το αεροπλάνο κεραυνός δεν σημαίνει ότι θα πέσει. Αντιθέτως, τα περισσότερα αεροσκάφη χτυπιούνται από κεραυνούς και δεν παθαίνουν τίποτα.
 
4. Μερικές φορές, τα αεροπλάνα έχουν καύσιμα ίσα-ίσα για την ολοκλήρωση της πτήσης, για λόγους βάρους και οικονομίας
 
5. Δεν υπάρχει προσγείωση στον ωκεανό, υπάρχει πτώση στο νερό
 
6. Οι πιλότοι συχνά κοιμούνται την ώρα της πτήσης, ιδίως όταν η διάρκειά τους είναι μεγάλη, οπότε και υπάρχει πιλότος για να τους αντικαταστήσει
 
7. Οι μάσκες οξυγόνου έχουν οξυγόνο μόλις για 15 λεπτά ή λίγο περισσότερο, ωστόσο, αρκούν 5 λεπτά για να κατέβει το αεροπλάνο σε ύψος με επαρκή αέρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33