search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:50
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ερωτική τραγωδία-Την εν διαστάσει συζυγό του πυροβόλησε μέσα στο σχολείο και αυτοκτόνησε-Νεκρός και ένας μαθητής

11.04.2017 04:51
ΗΠΑ: Ερωτική τραγωδία-Την εν διαστάσει συζυγό του πυροβόλησε μέσα στο σχολείο και αυτοκτόνησε-Νεκρός και ένας μαθητής - Media

Μια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και ένας από τους μαθητές της τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος αμέσως μετά αυτοκτόνησε, μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας δεύτερος μαθητής τραυματίστηκε από τα πυρά του ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είχε ποινικό μητρώο καθώς είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο μαθητές δεν ήταν στόχος του ενόπλου στο χθεσινό βίαιο επεισόδιο, που σημειώθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων δολοφόνησε 14 ανθρώπους τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης αναγνωρίστηκε και ήταν ο Σέντρικ Άντερσον, 53 ετών, ενώ η εκπαιδευτικός ήταν η σύζυγός του, η Κάρεν Ελέιν Σμιθ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι βρισκόταν εν διαστάσει εδώ και έναν ή ενάμισι μήνα.

Οι δύο μαθητές βρίσκονταν όρθιοι πίσω από την Σμιθ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ένας, 8 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ένας 9χρονος συμμαθητής του χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Κανένα από τα παιδιά δεν είχε κάποια σχέση με το θύμα ή τον θύτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εργαζόμενοι στο σχολείο καλωσόρισαν τον Άντερσον, που είπε πως επισκεπτόταν το σχολείο για «να αφήσει κάτι στη γυναίκα του» και κράτησε κρυμμένο το όπλο του ώσπου το ύψωσε και άνοιξε πυρ εναντίον της δασκάλας μέσα στην τάξη.

Το επεισόδιο προστέθηκε στα δεκάδες κρούσματα ένοπλης βίας μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που καταγράφονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:50