search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:45
MENU CLOSE

Λαγκάρντ: Καλύτερες για το 2017 οι προβλέψεις του ΔΝΤ

11.04.2017 08:31
Λαγκάρντ για Τσίπρα: «Ήταν πάντα σοβαρός, δεν έπαιζε» (Video) - Media

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλέπει πιο ευνοϊκές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία φέτος απ’ ότι πέρυσι, όμως υπάρχουν ανησυχίες, όπως ανέφερε από το Βερολίνο χθες η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι προβλέψεις μας για το 2017 και 2018 είναι οπωσδήποτε πιο ευνοϊκές απ’ ότι είδαμε το 2016 και πιθανότατα ακόμα περισσότερο απ’ όσο είχαμε προβλέψει προηγουμένως», ανέφερε, εν όψει της δημοσιοποίησης των προβλέψεων του Ταμείου αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Άρα υπάρχει μια θετική βραχυπρόθεσμη προοπτική στον ορίζοντα, που δυστυχώς όμως επηρεάζεται από τα ρίσκα που εξακολουθούν να υπάρχουν και που μας κάνουν να ανησυχούμε για τον κίνδυνο του εφησυχασμού», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

«Έχω επίσης εντοπίσει δυο βασικές ανησυχίες που έχουμε στο ΔΝΤ: η μία είναι η επίμονα χαμηλή παραγωγικότητα και η δεύτερη είναι οι υπερβολικές ανισότητες που αυξάνονται ταυτόχρονα με αυτή τη χαμηλή παραγωγικότητα», είπε, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής άλλων κορυφαίων οικονομικών οργανισμών και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίδραση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι η αποστολή του ΔΝΤ κινδυνεύει καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Πηγή: Euro2day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38