search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36
MENU CLOSE

Εκδικάστηκε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του Mega

11.04.2017 10:15
Ο Πέτρος Μπούτος διευθυντής προγράμματος στο Mega μετά την παραίτηση Σασλόγλου  - Media

 

 

Η αίτηση που υπέβαλε η εταιρία και η συναίνεση των τραπεζών

Σήμερα 11 Απριλίου του 2017 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές που υπέβαλε και εκδικάστηκε χθες 10/4/2017 το Mega.
Η διοίκηση του Mega υπέβαλε την αίτηση ζητώντας τετράμηνη προθεσμία προκειμένου να υποβληθεί σχέδιο εξυγίανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδίκαση της υπόθεσης παρέστη το δικηγορικό γραφείο Μούργελα, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς και εκπρόσωπος του Mega.
Η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές υπεβλήθη μετά από συμφωνία των μετόχων του Mega με τις τράπεζες και η οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καταγράφεται στην αίτηση και προβλέπει ότι όσο διαρκεί η προστασία από τους πιστωτές θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του σταθμού από τους μετόχους.
Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή οι μέτοχοι επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού πληρώνοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις και εξασφαλίζοντας προστασία για τις παλαιότερες.
Τραπεζικές πηγές πάντως θεωρούν ότι εφ όσον γίνει δεκτή η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, οι πιθανότητες διάσωσης του Mega είναι αυξημένες εφ όσον γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και υιοθετηθεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα βασίζεται στη μελέτη της Grant Thornton η οποία συναρτά το ύψος της αύξησης με τις επενδύσεις σε νέο πρόγραμμα και το λειτουργικό κόστος.

Πηγή: Enimerosi24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:35