search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:12
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά ένας άντρας στο «τιμόνι» της Vogue

11.04.2017 12:07
Για πρώτη φορά ένας άντρας στο «τιμόνι» της Vogue - Media

Για πρώτη φορά στην 101 ετών ιστορία της βρετανικής Vogue το τιμόνι του περιοδικού, που θεωρείται «βίβλος» της μόδας, αναλαμβάνει άνδρας. Ο γεννημένος στη Γκάνα, Έντουαρντ Ένινφουλ θα αντικαταστήσει την Αλεξάντρα Σούλμαν τον ερχόμενο Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Ο Έντουαρντ Ένινφουλ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στη μόδα, στο Χόλυγουντ και στη μουσική» θα είναι ο 11ος διευθυντής σύνταξης του περιοδικού. Από το 2011 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής μόδας στο αμερικανικό περιοδικό W. Σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος συντάκτης μόδας σε περιοδικό, στο i-D.

Από το 1998 έως το 2011, ο Έντουαρντ Ένινφουλ συνεργάστηκε με την αμερικανική Vogue και την ιταλική Vogue και το 2014 ανακηρύχθηκε δημιουργός μόδας της χρονιάς από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.

Νωρίτερα φέτος, βοήθησε στη δημιουργία του βίντεο της βιομηχανίας της μόδας – I Am An Immigrant – σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανάληψη της στρατηγικής θέσης στη βρετανική Vogue από τον Έντουαρντ Ένινφουλ σηματοδοτεί τεράστια αλλαγή στο χώρο της μόδας όχι μόνο του φύλου και της καταγωγής του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian». Ο Ένινφουλ έχει τη φήμη του στυλίστα που γράφει ιστορία με όμορφες, καίριες και συχνά αμφιλεγόμενες εικόνες, σημειώνεται.

«Ο Έντουαρντ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος στυλίστας που θα φέρει αναμφίβολα μια συναρπαστική νέα δημιουργική αισθητική στο περιοδικό» δήλωσε η Σούλμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00