search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:41
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε η οργάνωση που λήστεψε Βέρτη, Μαυρίδη και Καμπουρέλη

11.04.2017 14:07
Πηγές Αστυνομίας για Μάνδρα: «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το φόνο της 51χρονης» - Media

 

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής -μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα- εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες  με πολλές από αυτές να ανήκουν, μάλιστα,  σε επωνύμους, όπως ο Νίκος Βέρτης, η Τέτα Καμπουρέλη  και ο Τόνυ Μαυρίδης που μπήκαν στο στόχαστρό τους.

Ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη, ενώ ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 25 και 26  και 28 ετών, με τον τελευταίο να είναι δραπέτης από κατάστημα κράτησης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απόδρασης κρατουμένου, καθώς και της παράβασης των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν την εγκληματική οργάνωση από τον Απρίλιο του 2016, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, έχοντας μάλιστα συνεχή δράση.

Με διαφορετική σύσταση κάθε φορά, αλλά με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 28χρονου δραπέτη, διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αντικείμενα, ακόμα και αυτοκίνητα των ιδιοκτήτων.

Κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα, αρχικά εντόπιζαν τις υποψήφιες οικίες και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε μετά από παραβίασή τους. Στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικείας τους,, τους εξανάγκαζαν υπό την απειλή όπλων  να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των χρηματοκιβωτίων τους.  Εξωτερικά των οικιών, παρέμενε πάντα κάποιο από τα μέλη ως τσιλιαδόρος ώστε να επιτηρεί.

Πρόκειται για κακοποιούς που προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους Αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να προβούν σε εγκλήματα με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Συγκεκριμένα :

Την 30-4-2016 στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

Την 15-8-2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης  που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Την 10-11-2016 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των 11.340 ευρώ και των 1.100 δολαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και ειδών ένδυσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, εννέα ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι διαρρήξεις, επτά περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων, ενώ βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ οχήματα.

Περαιτέρω, εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το  ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης διέφυγαν στην Αλβανία και για τον λόγο αυτόν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή, ενώ για τον 26χρονο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35