search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου η Βενεζουέλα: Και δεύτερος νεκρός στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

11.04.2017 16:59
Καμπανάκι ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα: Υπάρχει σοβαρό ανθρωπιστικό πρόβλημα - Media
 
Ένας 19χρονος φοιτητής από τη Βενεζουέλα κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα, αφού είχε τραυματιστεί την προηγούμενη ημέρα από πυρά κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας.
 
Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο διαδηλωτή που καταγράφεται σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.
 
Ο Ντανιέλ Κελίς «τραυματίστηκε στο λαιμό» από σφαίρα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς στελέχη της τοπικής αστυνομίας επιχειρούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από τα οδοφράγματα που είχαν εγκαταστήσει σε δρόμους, μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βαλένσια (βόρεια), επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
 
Ο νεαρός άνδρας, που σπούδαζε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όμως «εισήχθη χωρίς ζωτικές ενδείξεις», διευκρινίζεται στο κείμενο.
Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών σε κινητοποίηση στο Καράκας όπου τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι και συμμετείχαν πολλές χιλιάδες επικριτές του Μαδούρο.
 
Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και άλλες πόλεις, όπως το Σαν Κριστόμπαλ και το Μπαρκισιμέτο.
 
Την περασμένη Πέμπτη, ένας 19χρονος σκοτώθηκε, έχοντας δεχθεί σφαίρα στο στήθος, σε περιοχή κοντά στο Καράκας και ένας αστυνομικός, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον διαδηλωτή, συνελήφθη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πρόσωπο αυτό δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03