search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:28
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η συμφωνία της Μάλτας

12.04.2017 10:51
Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας – «Τυράκια» στην Άγκυρα για παύση των προκλήσεων - Media

 

Στην Μάλτα και στην συμφωνία του Eurogroup αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της τοποθέτησης του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην συνεδρίαση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τον χώρο της Υγείας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κανείς  δεν συζητά στα σοβαρά με μια κυβέρνηση που παραπαίει», σημειώνοντας πως «όλοι ξέρουν ότι δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Και κάθε λεπτό που μένετε στην εξουσία είναι χαμένο λεπτό» και ανέφερε ότι το πάγιο αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.  

«Είχατε να διαλέξατε μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών. Επιλέξατε την συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για 4ο μνημόνιο, το οποίο όμως, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν φέρνει χρήματα αλλά μόνο νέα μέτρα ενώ έκανε λόγο για «σιωπηλή συμφωνία των δανειστών που ανέχονται λάθος μείγμα πολιτικής για να χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό του κράτος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «η δεύτερη αξιολόγηση αποτελεί το Βατερλώ μίας θλιβερής διακυβέρνησης» λέγοντας ότι «το πολιτικό ψέμα του παρόντος παράγει μια εθνική τραγωδία για το μέλλον». Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά την λήξη της θητείας της χωρίς να κερδίσει κάτι χειροπιαστό ούτε στο χρεός ούτε στα πρωτογενή πλεονάσματα. «Η καθυστέρηση έχει συνέπειες για την οικονομία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έθεσε το ερώτημα: «Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει πριν ένα χρόνο θα ήταν πιο ελαφρύ ή πιο βαρύ το τίμημα;». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η μόνη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι με τις συνιστώσες και τους βαρόνους του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων». Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλετε να μετατρέψετε τη χώρα σ’ ένα δικαστήριο για το χτες γιατί δεν μπορείτε να την κάνετε εργοτάξιο για το αύριο. Το μόνο που ξέρετε είναι να σκορπίζετε το μίσος. Η χώρα έχει ανάγκη από αξιόπιστο πρωθυπουργό και όχι από σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03