search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:41
MENU CLOSE

Φόβοι για την ασφάλεια ελληνικής φρεγάτας στο Ακσάζ

12.04.2017 11:46
Κοινή άσκηση Έρευνας–Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου - Media

 

“Επικίνδυνη αποστολή” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στην Τουρκία αυτές τις ημέρες, που το κλίμα στη γειτονική μας χώρα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, σύμφωνα με το armynow.gr.

Η φρεγάτα μας, η οποία αναλαμβάνει τη διοίκηση της δύναμης Sea Guardian του ΝΑΤΟ, και θα επιχειρεί στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net, αποπλέει τις επόμενες ώρες για το Ακσάζ της Τουρκίας,  από όπου και θα ξεκινήσει την επιχείρηση.

Εκεί θα συγκεντρωθούν τα πλοία από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την χώρα μας.

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα παραμείνει στο τουρκικό λιμάνι μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα αναχωρήσει μαζί με τα άλλα πλοία για την επιχείρηση.

Ή κατάσταση στην Τουρκία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ειδικά λόγω της εθνικιστικής στροφής του Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έφθασε στο σημείο να προσκυνάει τον τάφο του ιδρυτή των γκρίζων λύκων προκειμένου να πάρει λίγες ψήφους.

Για τον λόγο αυτό εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο τουρκικής προβοκάτσιας στο ελληνικό πλοίο τις ημέρες που θα παραμείνει στο Ακσάζ.

 

Πηγή: armynow.net

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37