search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Επίθεση Ντόρτμουντ: Συνέλαβαν ύποπτο 25χρονο ισλαμιστή

12.04.2017 12:35
Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στην Ντόρτμουντ - Υπάρχουν ακόμα «σκοτεινά σημεία»  - Media

Ένας άνδρας με ισλαμιστικό υπόβαθρο έχει τεθεί υπό κράτηση από τους Γερμανούς αστυνομικούς που ερευνούν τις εκρήξεις εναντίον του πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, ανακοινώθηκε σήμερα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία θεωρεί πως έχει να κάνει με μια «τρομοκρατική» ενέργεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα διαμερίσματα δύο υπόπτων που ανήκουν στους ισλαμιστικούς κύκλους της Γερμανίας και αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση τον έναν απ’ αυτούς.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες  Express, Koelner Stadt-Anzeiger και το περιοδικό Focus ένας Ιρακινός και ένας Γερμανός υπήκοος είναι οι δύο ύποπτοι που η γερμανική αστυνομία θεωρεί ότι σχετίζονται με την επίθεση εναντίο

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 25χρονος Ιρακινός είναι κάτοικος της γερμανικής πόλης Βούπερταλ, ενώ ο 28χρονος Γερμανός της πόλης Φρέντμεμπεργκ, που βρίσκονται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου ανήκει η πόλη Ντόρτμουντ.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακό εισαγγελέα δήλωσε πως η έκρηξη αντιμετωπίζεται από τι αρχές ως τρομοκρατική επίθεση και πώς ένας από τους υπόπτους έχει συλληφθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκελ, δήλωσε πως η αστυνομία «εξετάζει κάθε πιθανή προέλευση» της επίθεσης, από την άκρα αριστερά έως ισλαμιστικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελία δεν έκανε γνωστό πού τέθηκε υπό κράτηση ο ύποπτος, αλλά πρόσθεσε πως θα εξετασθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία χειρίζεται όλες τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατία, είπε πως οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της επίθεσης, όλες με το ίδιο περιεχόμενο που υποδηλώνει ισλαμιστικό κίνητρο.

Η εκπρόσωπος Φράουκε Κέλερ δήλωσε πως οι επιστολές αναφέρονταν στη χρήση αναγνωριστικών αεροπλάνων Tornado στη Συρία, τα οποία έχει αναπτύξει η Γερμανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σ’ αυτές ζητείται επίσης το κλείσιμο της αμερικανικής στατιωτικής βάσης στο Ραμστάιν της δυτικής Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος επισήμανε επίσης μια ανάληψη ευθύνης στο Ίντερνετ από μια αντιφασιστική οργάνωση, αλλά δήλωσε πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48