search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18
MENU CLOSE

Η Daily Mail απολογείται στην Μελάνια Τραμπ

12.04.2017 14:51
ΗΠΑ: Οι παραιτήσεις χτύπησαν και την πόρτα της Μελάνια - Ποιες σύμβουλοι την άφησαν... σύξυλη (pics) - Media

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Εθνών Μελάνια Τραμπ έχει κερδίσει μια δίκη ενάντια στη Daily Mail της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και της Mail on-line που αφορούσε σε ένα άρθρο που διέδιδε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική της πορεία στον χώρο του μόντελινγκ.

Η εφημερίδα συμφώνησε, μάλιστα να καταβάλλει αποζημίωση μετά από τη δημοσίευση άρθρου που ισχυριζόταν ότι η Μελάνια είχε εργαστεί στο παρελθόν ως συνοδός πολυτελείας.  Η Μελάνια και τρίτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ είχε δεχθεί τη συγγνώμη και την απολογία της εφημερίδας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Το ακριβές ποσό που θα έληγε τη διαμάχη παραμένει άγνωστο,αλλά φημολογείται ότι η Μελάνια είχε ζητήσει αποζημίωση ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, μια έκθεση του Ρόιτερς επικαλούμενη ανώνυμη πηγή αναφέρει ότι το ποσό τελικά ήταν λιγότερο από 2,4 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων.

Στο δικαστήριο υποστηρίχθηκε, επίσης, ότι τόσο η έντυπη όσο και η ηλεκτρονική έκδοση του εν λόγω άρθρου το περασμένο καλοκαίρι περιείχε ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις οι οποίες έθεταν υπό αμφισβήτηση τη φύση της εργασίας της ως επαγγελματία μοντέλου και περιείχαν σαφείς ισχυρισμούς περί παροχής υπηρεσιών εκ μέρους της, πέρα από την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ. Εκείνη φυσικά, αρνήθηκε κατηγορηματικά το περιεχόμενο αυτό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς αυτούς.

Το άρθρο που είχε δημοσιεύσει η  Daily Mail κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου του 2016, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τολμηρές φωτογραφίες και ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το παρελθόν της κυρίας Τραμπ θα μπορούσαν να θέσουν τον Ντόναλντ Τραμπ…. εκτός τροχιάς”. Εκ του αποτελέσματος, είναι ολοφάνερο ότι δεν εκτροχίασαν τον Τραμπ καθώς βρίσκεται στην κορυφή.

Από τη θέση ισχύος λοιπόν, η Μελάνι Τραμπ, κατήγγειλε με μήνυση ότι το δημοσίευμα έβλαψε «το όνομα και τις δυνατότητες υποστήριξης κοστίζοντας στην οικογένεια Τραμπ «πολλά εκατομμύρια δολάρια». Φυσικά ο εκδοτικός οίκος «Daily Mail and General Trust» υπέκυψε στην ισχυρή οικογένεια.

«Δεχόμαστε ότι οι κατηγορίες για την κυρία Τραμπ δεν είναι αληθείς και τις αποσύρουμε. Απολογούμαστε στην κυρία Τραμπ για οποιαδήποτε αναστάτωση της προκάλεσε το δημοσίευμά μας», αναφέρει η χαρακτηριστικά ανακοίνωση της εφημερίδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18