search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:58
MENU CLOSE

Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση αλλάζει τις ισορροπίες

12.04.2017 17:58
Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση αλλάζει τις ισορροπίες - Media
 
Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου IFOP καταγράφει αλλαγές στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στη Γαλλία, μόλις λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, την πρωτιά καταλαμβάνει η Μαρίν Λεπέν με 23,5% και ακολουθούν ο Εμανουέλ Μακρόν με 22,5%, ο Φρανσουά Φιγιόν με 19%, ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 18,5% και ο Μπενουά Αμόν με μόλις 8,5%.
 
Το αξιοσημείωτο της δημοσκόπησης, σύμφωνα με Γάλλους πολιτικούς αναλυτές, είναι ότι μειώνεται η απόσταση μεταξύ Μακρόν και Φιγιόν, αλλά και μεταξύ Φιγιόν και Μελανσόν, δημιουργώντας περίεργες ισορροπίες όσον αφορά στον δεύτερο γύρο.
 

Κατά τα λοιπά, και αυτή η σφυγμομέτρηση καταγράφει την κατάρρευση του Μπενουά Αμόν και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ στο σύνολό τους οι δημοσκοπήσεις δίνουν νικητή του δευτέρου γύρου τον Εμανουέλ Μακρόν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57