search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:03
MENU CLOSE

«Πράσινο φως» σε Εξεταστική για την Υγεία με φόντο την αξιολόγηση

12.04.2017 18:51
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

Με ευρύτατη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής άναψε το «πράσινο φως» στην πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014. 

Συγκεκριμένα, με 187 ψήφους «υπέρ» εγκρίθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας, «κατά» ψήφισαν 71 ενώ 21 δήλωσαν «παρών». «Υπέρ» της πρότασης της ΝΔ ψήφισαν 107 βουλευτές, «κατά» 151 και «παρών» δήλωσαν 21 βουλευτές. Η Εξεταστική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 23 βουλευτές ενώ θα έχει προθεσμία έως 3 μήνες από την συγκρότησή της να παραδώσει το πόρισμα της. 

Σκληρές κόντρες, υψηλοί τόνοι για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας και η μονομαχία των πολιτικών αρχηγών με φόντο την αξιολόγηση και την συμφωνία της Μάλτας κυριάρχησαν κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης εντός της Ολομέλειας. 

«Κατανοώ το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση και γι αυτό θα είμαι πιο επιεικής με τον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στην Μάλτα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε μια συνολική συμφωνία και απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για κάλπες σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει να είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητάει για 4 χρόνια εκλογές κι αυτές δεν θα γίνονται και όταν γίνουν θα τις χάσει. Ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας τους τόνους, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα διαχρονικά πεπραγμένα της στον χώρο της Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά «ναι πράγματι κύριοι της αντιπολίτευσης είμαστε ανίκανοι, ξέρετε σε τι; Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα, στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη διαφθορά, στις κομπίνες. Σε αυτά αποδειχθήκαμε ανίκανοι γιατί ικανοί σαν και εσάς σε αυτά δεν θα υπάρξουν ποτέ, ποτέ σε αυτόν τον τόπο». 

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «η δεύτερη αξιολόγηση αποτελεί το Βατερλώ μίας θλιβερής διακυβέρνησης» και τονίζοντας ότι «το πολιτικό ψέμα του παρόντος παράγει μια εθνική τραγωδία για το μέλλον». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως «είχατε να διαλέξετε μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών. Επιλέξατε την συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές», και έκανε λόγο για 4ο μνημόνιο, το οποίο όμως, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν φέρνει χρήματα αλλά μόνο νέα μέτρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κανείς δεν συζητά στα σοβαρά με μια κυβέρνηση που παραπαίει», σημειώνοντας πως «όλοι ξέρουν ότι δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Και κάθε λεπτό που μένετε στην εξουσία είναι χαμένο λεπτό» και ανέφερε ότι το «γαλάζιο» αίτημα για προσφυγή στις κάλπες δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:01