search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:49
MENU CLOSE

Δι’ ευχών των καλών ηθοποιών…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1964
13-04-2017
15.04.2017 03:00
Δι’ ευχών των καλών ηθοποιών… - Media

 

Μια…τρελή κωμωδία με τίτλο «Δι’ ευχών των Αγρίων Πατέρων Ημών», στο θέατρο Λύχνος είναι η πρόταση της στήλης για μετά το Πάσχα. Αφορμή ήταν η επιθυμία μου να δω το Μελινάκι, μια ηθοποιό που θα αφήσει το στίγμα της στο ελληνικό θέατρο, και πέρασα μιάμιση ώρα γελώντας!
 
Η υπόθεση. Πέντε παλιοί φίλοι συναντιούνται κάθε πρώτη Κυριακή της άνοιξης σε ένα βιβλιοπωλείο σε μια πρώην ανθηρή και νυν παρακμάζουσα γειτονιά της Αθήνας. Αυτή όμως η εαρινή σύναξη των μεσηλίκων θα είναι διαφορετική. Μια γυναίκα, θύμα κλοπής, θα εισβάλει στο μαγαζί και στη ζωή τους, και ξοπίσω της δυο νεαροί κλέφτες, που είναι όμως γείτονες και φίλοι του βιβλιοπώλη. Η αστυνομία θα περικυκλώσει το τετράγωνο και τα πράγματα από εκεί και πέρα θα εξελιχθούν με απρόσμενο και ανατρεπτικό τρόπο, σε αυτήν τη μαύρη κωμωδία που προσπαθεί να βολέψει την αβάσταχτη ελαφρότητα του «είναι» και τα παρελκόμενά της μέσα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
 
Ο συγγραφέας. Ο Αργύρης Παυλίδης, μεταγλωττιστής που έχει δώσει τη φωνή του σε εκατοντάδες ήρωες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που αγαπήσαμε. Οι παλαιότεροι τον θυμάστε ως Τέρι στην «Κάντι Κάντι», οι πιο νέοι ως Γιούγκι Μότο στο «Yu-GiOh», εκπληκτικές ερμηνείες και οι δύο, ενώ έχει κάνει εκατοντάδες άλλες μεταγλωττίσεις, όπως τον Αστερίξ στη νέα μεταγλώττιση, τον παππού στα Rugrats και άλλα πολλά. Έχει μια χαρακτηριστική χροιά στη φωνή του, που στον καθένα φέρνει μια διαφορετική, ευχάριστη ανάμνηση. Τον καιρό αυτόν μπορείτε να τον ακούσετε ως Κάι στη σειρά του Nickelodeon «Ninjago: Masters of Spinjitzu» και ως Ρίκετυ, τη γριά αράχνη, στη σειρά «Tree Fu Tom» του Star.
 
Οι συντελεστές. Σκηνοθεσία: Αργύρης Παυλίδης. Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης. Φωτισμοί: Παναγιώτης Γιατρός. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Πλυτάς.
Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Χρήστος Θάνος, Φώτης Πετρίδης, Ντίνος Σούτης, Μελίνα Κατσακούλη, Αργύρης Σαζακλής, Γιάννης Τσούτσιας, Στέφανος Γεωργόπουλος και Αργύρης Παυλίδης. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21.30. Έως 26 Απριλίου. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
 
ΥΓ.: Καλό Πάσχα, βεβαίως-βεβαίως!!!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:49